Tomaten-crèmesoep

Tomaten-crèmesoep

Tomaten-crèmesoep is echt zo’n gerecht wat bij ons fijne herinneringen oproept. Vroeger aten we dit regelmatig. Wel uit een pakje, want dat was toen heel gewoon. Wij vonden het daarom een goed idee om zelf tomaten-crèmesoep te maken. Zonder pakjes en zakjes en daardoor nog lekkerder. Tomaten-crèmesoep maken is helemaal niet ingewikkeld. Met een handvol ingrediënten zet je binnen 15 minuten deze zelfgemaakte tomaten-creme soep op tafel. Lekker voor het hele gezin!

De lekkerste tomaten

Het belangrijkste onderdeel van deze tomaten-crème soep zijn natuurlijk de tomaten. Je kunt verse tomaten gebruiken, maar wij gebruiken tomaten uit blik. De tomaten in Nederland zijn vaak waterig en hebben niet voldoende smaak. Daarom gebruiken we in dit recept de Mutti Pomodori Pelati. Dit zijn gepelde tomaten in blik. Het fijne van deze tomaten uit blik is dat de tomaten 100% uit Italië komen en dus groeien onder de warme Italiaanse zon. En dat proef je! De smaak is vol en puur en de kleur mooi, dieprood. Wij hebben al heel veel tomaten uit blik geprobeerd en getest, maar deze van Mutti hebben de beste kwaliteit. Andere tomatenproducten zijn bijvoorbeeld veel wateriger en hebben daardoor minder smaak. En dat is natuurlijk zonde. De producten van Mutti vind je gewoon in de supermarkt. Sla meteen een paar blikjes in, zodat je altijd wat op voorraad hebt. Handig voor als je even een snelle soep of pastasaus wilt maken.

Tomaten-crèmesoep
Tomaten-crèmesoep

Ingrediënten voor 4-6 pers.

Lekker met

  • kaascroutons (oud brood + geraspte kaas)

Zo maak je het

  1. Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Scheur een stuk iets oud brood (bijv. ciabatta, stukje pide of stokrood) in stukken. Leg dit op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg een handje geraspte kaas toe en meng door elkaar. Bak de croutons in ongeveer 5 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een ruime soeppan.

  3. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak dit kort mee.

  4. Voeg dan de gepelde tomaten en de bouillon toe en laat de soep voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

  5. Pureer de soep glad met een staafmixer.

  6. Voeg de mascarpone toe en roer door met een garde.

  7. Breng de tomaten-crèmesoep op smaak met peper en zout. Garneer met verse basilicum en de kaascroutons. Voeg naar wens nog een lepeltje mascarpone toe.

Tomaten-crèmesoep
Tomaten-crèmesoep

Dit bericht is in samenwerking met Mutti. Lees hier onze disclaimer.

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Soepen Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (46 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in