Tomaten-crèmesoep
Tomaten-crèmesoep is echt zo’n gerecht wat bij ons fijne herinneringen oproept. Vroeger aten we deze romige tomatensoep regelmatig. Wel uit een pakje, want dat was toen heel gewoon. Wij vonden het daarom een goed idee om zelf tomaten-crèmesoep te maken. Zonder pakjes en zakjes en daardoor nog lekkerder. Tomatensoep maken is helemaal niet ingewikkeld. Met een handvol ingrediënten zet je binnen 15 minuten deze zelfgemaakte tomaten-creme soep op tafel. Lekker voor het hele gezin! Zoek je nog meer lekkere soeprecepten? Kijk dan hier.
De lekkerste tomaten
Het belangrijkste onderdeel van deze tomaten-crème soep zijn natuurlijk de tomaten. Je kunt verse tomaten gebruiken, maar wij gebruiken tomaten uit blik. De tomaten in Nederland zijn vaak waterig en hebben niet voldoende smaak. Daarom gebruiken we in dit recept de Mutti Pomodori Pelati. Dit zijn gepelde tomaten in blik. Het fijne van deze tomaten uit blik is dat de tomaten 100% uit Italië komen en dus groeien onder de warme Italiaanse zon. En dat proef je! De smaak is vol en puur en de kleur mooi, dieprood. Wij hebben al heel veel tomaten uit blik geprobeerd en getest, maar deze van Mutti hebben de beste kwaliteit. Andere tomatenproducten zijn bijvoorbeeld veel wateriger en hebben daardoor minder smaak. En dat is natuurlijk zonde. De producten van Mutti vind je gewoon in de supermarkt. Sla meteen een paar blikjes in, zodat je altijd wat op voorraad hebt. Handig voor als je even een snelle soep of pastasaus wilt maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4-6 pers.
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 800 gr Mutti pomodori pelati (uit blik)
- 3 el Mutti tomatenpuree
- 750 ml kippenbouillon
- 100 gr mascarpone
- 2 tl oregano
- 15 gr verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- kaascroutons (oud brood + geraspte kaas)
Materiaal
Zo maak je het
Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Scheur een stuk iets oud brood (bijv. ciabatta, stukje pide of stokrood) in stukken. Leg dit op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg een handje geraspte kaas toe en meng door elkaar. Bak de croutons in ongeveer 5 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een ruime soeppan.
Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak dit kort mee.
Voeg dan de gepelde tomaten en de bouillon toe en laat de soep voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Voeg de mascarpone toe en roer door met een garde.
Breng de tomaten-crèmesoep op smaak met peper en zout. Garneer met verse basilicum en de kaascroutons. Voeg naar wens nog een lepeltje mascarpone toe.
Dit bericht is in samenwerking met Mutti. Lees hier onze disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.