Lasagne met pompoen
Weer een lasagne recept, maar wel een anders dan anders recept. Deze pompoen lasagne is zo lekker. We gebruiken pompoen lasagne bladen en dat maakt dit een echte groentelasagne. Deze koolhydraatarme lasagna bladen kan je tegenwoordig kant en klaar kopen in de supermarkt. Maar je kan ze ook heel makkelijk zelf maken. Het is gewoon een kwestie van een pompoen in hele dunne plakjes snijden. Dat gaat het beste met een mandoline. In dit recept voegen we mozzarella toe, maar het is ook lekker met geitenkaas. Probeer het zelf maar eens.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flespompoen (of pompoen lasagne bladen)
- 400 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Bechamelsaus
- 25 gr boter
- 30 gr bloem
- 500 ml melk
- 75 gr geraspte oude kaas
- Snuf nootmuskaat
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Begin met het maken van de bechamelsaus. Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar. Laat de bloem op een zacht vuur een paar minuten garen. Meng met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de bloem, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Meng de helft van de geraspte oude kaas door de saus. Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. Zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chili peper fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak mee tot alles geslonken is.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en peper en zout. Laat de saus ongeveer 5- 10 minuten pruttelen.
Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snijd de pompoen in hele dunne plakjes met behulp van een mandoline. Je kan ook kant en klare pompoen lasagne bladen gebruiken.
Neem een ovenschaal en verdeel een flinke lepel tomaten-spinaziesaus over de bodem van de schaal.Verdeel de plakjes pompoen over de tomatensaus. Verdeel daarover een paar lepels van de bechamelsaus. Herhaal deze stappen totdat alles op is. Eindig met een laagje bechamelsaus.
Verdeel de overgebleven oude kaas over de pompoen lasagne.
Bak de lasagne met pompoen in ongeveer 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
