pompoen lasagne

Pompoen lasagne

Weer een lasagne recept, maar wel een anders dan anders recept. Deze pompoen lasagne is zo lekker. We gebruiken pompoen lasagne bladen en dat maakt dit een echte groentelasagne. Deze koolhydraatarme lasagna bladen kan je tegenwoordig kant en klaar kopen in de supermarkt. Maar je kan ze ook heel makkelijk zelf maken. Het is gewoon een kwestie van een pompoen in hele dunne plakjes snijden. Dat gaat het beste met een mandoline. In dit recept voegen we mozzarella toe, maar het is ook lekker met geitenkaas. Probeer het zelf maar eens.

pompoen lasagne

Ingrediënten voor 4 personen 
1 flespompoen (of kant en klare pompoen lasagne bladen)
1 ui
2 tenen knoflook
0,5 rode peper
1 blik tomatenblokjes
1 portie bechamelsaus (recept)
1 bol mozzarella
Handje oude kaas
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Maak de bechamelsaus volgens het recept en voeg een handje oude kaas toe aan de saus.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chili peper fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.

Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snijd de pompoen in hele dunne plakjes met behulp van een mandoline (of een mes).

Neem een grote ovenschaal en verdeel een flinke lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.

Verdeel de plakjes pompoen over de tomatensaus. Verdeel daarover een paar lepels van de bechamelsaus. Herhaal deze stappen totdat alles op is.

Eindig met een laagje bechamelsaus.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de pompoen lasagne.

Bak de lasagne met pompoen in ongeveer 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven.

ingredient pompoen
pompoen lasagne
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.