gevulde tomaten met risotto

Gevulde tomaten met risotto

In Griekenland vullen ze hun groentes met van alles. Ik heb gesmuld van gevulde tomaten met rijst, gevulde courgettes en aubergines met kaas en gevulde paprika’s met gehakt. En zoals altijd neem ik weer een rugzakje vol inspiratie mee naar huis. Alleen deze keer geef ik het Griekse recept een Italiaanse tintje. Ik vulde mijn tomaten namelijk met risotto. En wauw dat is lekker.

Voor dit recept gebruik ik coeur de boeuf tomaten. Dat zijn van die lekkere grote stevige tomaten, die perfect zijn om te vullen. Ik heb ze gewoon bij de Appie gekocht, maar anders moet je de groenteboer op de hoek even vragen. En het Italiaanse tintje, komt natuurlijk van de tomatenrisotto die erin gaat. Het klusje is zo geklaard. Ze moeten alleen nog wel even in de oven. Hoe langer hoe beter, want des te sappiger wordt de tomaat. Geniet ervan!

gevulde tomaten met risotto

Ingrediënten voor 2 personen
2 coeur de boeuf tomaten
90 gr risottorijst
200 ml bouillon
Scheutje droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
2 el tomatenpuree
30 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtstand.

Was de tomaten en verwijder het kopje. Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Leg de uitgeholde tomaten in een ingevette ovenschaal.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree (uit zo’n blikje) toe en verwarm dit kort mee.

Voeg nu de risottorijst toe en bak het rondom aan. Totdat de korrels glazig zien.

Blus de rijst af met een scheutje witte wijn.

Voeg nu de tomatenstukjes toe en een lepel van de bouillon. Roer net zo lang totdat de bouillon opgenomen is. Voeg dan een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal de stappen totdat alle bouillon op is en de risotto al lekker smeuïg en beetgaar is geworden.

Breng de risotto op smaak met peper en zout en de Parmezaan.

gevulde tomaten met risotto

Verdeel de tomatenrisotto over de tomaten. Garneer de tomaten eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

Zet de gevulde tomaten met risotto nog 25 – 30 minuten in de oven. Totdat de tomaten lekker zacht geworden zijn.

Garneer de gevulde tomaten met wat verse basilicum.

gevulde tomaten met risotto

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in