Menu
gevulde-tomaten-met-risotto-2.jpg

Easy: Gevulde tomaten met risotto

In Griekenland vullen ze hun groentes met van alles. Ik heb gesmuld van gevulde tomaten met rijst, gevulde courgettes en aubergines met kaas en gevulde paprika’s met gehakt. En zoals altijd neem ik weer een rugzakje vol inspiratie mee naar huis. Alleen deze keer geef ik het Griekse recept een Italiaanse tintje. Ik vulde mijn tomaten namelijk met risotto. En wauw dat is lekker.

Voor dit recept gebruik ik coeur de boeuf tomaten. Dat zijn van die lekkere grote stevige tomaten, die perfect zijn om te vullen. Ik heb ze gewoon bij de Appie gekocht, maar anders moet je de groenteboer op de hoek even vragen. En het Italiaanse tintje, komt natuurlijk van de tomatenrisotto die erin gaat. Het klusje is zo geklaard. Ze moeten alleen nog wel even in de oven. Hoe langer hoe beter, want des te sappiger wordt de tomaat. Geniet ervan!

gevulde tomaten met risotto

Ingrediënten voor 2 personen
2 coeur de boeuf tomaten
90 gr risottorijst
200 ml bouillon
Scheutje droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
2 el tomatenpuree
30 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtstand.

Was de tomaten en verwijder het kopje. Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Leg de uitgeholde tomaten in een ingevette ovenschaal.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree (uit zo’n blikje) toe en verwarm dit kort mee.

Voeg nu de risottorijst toe en bak het rondom aan. Totdat de korrels glazig zien.

Blus de rijst af met een scheutje witte wijn.

Voeg nu de tomatenstukjes toe en een lepel van de bouillon. Roer net zo lang totdat de bouillon opgenomen is. Voeg dan een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal de stappen totdat alle bouillon op is en de risotto al lekker smeuïg en beetgaar is geworden.

Breng de risotto op smaak met peper en zout en de Parmezaan.

gevulde tomaten met risotto

Verdeel de tomatenrisotto over de tomaten. Garneer de tomaten eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

Zet de gevulde tomaten met risotto nog 25 – 30 minuten in de oven. Totdat de tomaten lekker zacht geworden zijn.

Garneer de gevulde tomaten met wat verse basilicum.

gevulde tomaten met risotto

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan