
Gehaktballetjes in tomatensaus
Wij zijn dol op tapas. Deze gehaktballetjes in tomatensaus worden ook wel albondiga’s genoemd en je vindt ze in ieder tapas restaurant op de kaart. Tapas zijn kleine Spaanse hapjes die je in verschillende gangen eet. Als wij Tapas gaan eten, bestellen we meestal wel een paar van deze gehaktballetjes mee. Maar deze gekruide gehaktballetjes kan je ook heel gemakkelijk zelf maken. Ze doen het ook altijd goed op feestjes! Dus wil je indruk maken op je vrienden maak dan deze gehaktballetjes.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 20 st.
- 500 gr rundergehakt
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- Handje paneermeel
- 1 tl komijn
- 2 tl chilivlokken
- 2 tl oregano
- Peper en zout
Zo maak je het
Snij de knoflook en de ui heel fijn en meng dit door het gehakt.
Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt op smaak met zout. Als je de smaak wilt testen, kan je een klein beetje gehakt voor bakken. Voeg waar nodig nog wat zout toe.
Voeg het ei en het paneermeel toe en kneed het gehakt goed door elkaar. Als het gehakt nog te nat is, voeg je wat extra paneermeel toe. Maak er kleine balletjes van ter grootte van een bitterbal. Bak de balletjes rondom bruin in wat olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout. Laat de balletjes ongeveer 15 – 20 minuten garen in de saus. Serveer de gehaktballetjes in de tomatensaus.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan