Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Wij zijn dol op tapas. Deze gehaktballetjes in tomatensaus worden ook wel albondiga’s genoemd en je vindt ze in ieder tapas restaurant op de kaart. Tapas zijn kleine Spaanse hapjes die je in verschillende gangen eet. Als wij Tapas gaan eten, bestellen we meestal wel een paar van deze gehaktballetjes mee. Maar deze gekruide gehaktballetjes kan je ook heel gemakkelijk zelf maken. Ze doen het ook altijd goed op feestjes! Dus wil je indruk maken op je vrienden maak dan deze gehaktballetjes.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 20 st.

  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 tl komijn
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snij de knoflook en de ui heel fijn en meng dit door het gehakt.

  2. Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt op smaak met zout. Als je de smaak wilt testen, kan je een klein beetje gehakt voor bakken. Voeg waar nodig nog wat zout toe.

  3. Voeg het ei en het paneermeel toe en kneed het gehakt goed door elkaar. Als het gehakt nog te nat is, voeg je wat extra paneermeel toe. Maak er kleine balletjes van ter grootte van een bitterbal. Bak de balletjes rondom bruin in wat olijfolie.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout. Laat de balletjes ongeveer 15 – 20 minuten garen in de saus. Serveer de gehaktballetjes in de tomatensaus.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Tapas recepten Gehakt Tomaat Spaanse recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Oud en nieuw Verjaardag Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

5 april 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in