Menu
tomaten-risotto-8.jpg

Tomatenrisotto met burrata

Deze tomatenrisotto met burrata is heerlijk smeuïg en het heeft ook wel wat weg van paëlla, alleen dan zonder vis. Het fijne van risotto is dat je maar één pan nodig hebt. Lekker makkelijk dus en weinig afwas. Ik heb hem nu vrij basic houden, want dat vind ik stiekem het lekkerste. Als extra toevoeging heb ik burrata gebruikt. Dat is een soort mozzarella, alleen dan veel romiger. Ik ontdekte het jaren geleden in Italië en sindsdien ben ik hooked. Je kunt het o.a. kopen bij Ah. Het is zo zacht dat het helemaal uit elkaar valt. Dat is juist heel lekker op de risotto, want de smelt de burrata samen met de smeuïge rijst. Veel meer heb je dan ook niet nodig. Er gaat ook wijn in het recept, deze heb ik voor mijzelf even achterwege gelaten natuurlijk. Maar die zou ik wel toevoegen. De zuren van de wijn geven extra smaak aan de risotto. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je het gemaakt hebt.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • 1 ltr bouillon
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 bol burrata
  • 30 gr Parmezaan
  • 3 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak een teentje knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie totdat de ui glazig ziet. Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze mee.

  2. Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is.

  3. Voeg nu beetje bij de beetje de warme bouillon toe. Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.

  4. Rasp de Parmezaan boven de tomatenrisotto en breng het op smaak met peper en zout. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

  5. Verdeel de tomaten risotto over 4 borden. Garneer ieder bord met een deel van de burrata en maak het af met wat verse basilicum.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan