Gevulde broodjes met gehakt
Lekker makkelijk én een echte gezinsfavoriet: deze gevulde broodjes met gehakt zijn ideaal voor een snelle avondmaaltijd of een gezellige lunch. Ze hebben zo’n fijne streetfood vibe, maar dan gewoon uit je eigen oven. Je kunt zowel afbakbroodjes als verse harde broodjes gebruiken. Het fijne van dit gerecht is dat het heel eenvoudig is en het is ook nog snel klaar. En daar houden we van!
Gevulde broodjes: lekker makkelijk
De krokante afbakbroodjes worden gevuld met een pittig gekruid gehaktmengsel, paprika en ui, en natuurlijk een flinke laag gesmolten kaas. Je zet deze gevulde broodjes in no-time op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Perfect voor een drukke doordeweekse dag waarop je toch iets lekkers wil maken.
Ingrediënten voor 4 broodjes
- 4 kaiserbroodjes
- 250 gr gehakt
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 100 gr mais
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el taco kruiden
- 1 tl chili flakes
- 40 gr geraspte cheddar
- Chilivlokken en zout
Lekker met
- Guacamole
- Zure room
- Verse koriander
Scherm aanhouden tijdens het koken
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Bak het gehakt rondom aan in een koekenpan.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg bij het gehakt en bak mee.
Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes en bak deze mee. Laat de mais uitlekken en voeg deze bij het gehakt.
Breng de vulling op smaak met de tacokruiden, wat chilivlokken en zeezout.
Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel. Vul de broodjes met het gehakt mengsel. Bestrooi ze rijkelijk met de geraspte cheddar. Leg de broodjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Garneer de gevulde broodjes met een lepel guacamole, zure room en wat verse koriander.
Variatietips
- Vervang het gehakt eens door vegetarisch gehakt of pulled chicken
- Voeg wat mais of zwarte bonen toe aan voor een Mexicaans tintje
- Gebruik eens een ander soort broodje, zoals een ciabatta of pistolet
- Serveer de gevulde broodjes met een schepje zure room of een beetje guacamole erbij
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
