Gnocchi uit de Airfryer
Gnocchi uit de airfryer, waarom hadden wij dit nooit eerder gemaakt?! Normaal gesproken koken we gnocchi gewoon in een pannetje water, maar geloof ons: krokante gnocchi zijn écht next level. Eigenlijk worden ze op deze manier kleine aardappelkroketjes; van buiten heerlijk knapperig.
Gnocchi wordt traditioneel gezien altijd gekookt. Maar zelf vind ik gebakken gnocchi veel lekkerder. Krokant van buiten en zacht van binnen.
Gnocchi in airfryer: supersnel klaar
Gnocchi uit de Airfryer is perfect als onderdeel van een (AVG) maaltijd, maar ook superleuk om als hapje bij een borrel te serveren. De airfryer is hier trouwens echt ideaal voor, want binnen no-time heb je gnocchi die perfect goudbruin zijn, zonder gedoe met olie en spetterende pannen. Wij zijn fan!
Tip: gebruik koelverse gnocchi, en niet de houdbare variant. Die laatste wordt vaak te droog.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr koelverse gnocchi
- 250 gr cherrytomaten
- 2 gele tomaten of trostomaten
- 2 takjes basilicum
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 4 el balsamico crema
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de gnocchi met 1 eetlepel olijfolie en wat zout in een kom. Doe de gnocchi in het mandje van de airfryer (zorg dat deze niet té vol zit en de gnocchi niet over elkaar heen liggen). Bak op 200 graden in 15 minuten goudbruin en krokant. Schep halverwege om zodat alle gnocchi gelijkmatig gebakken wordt.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de trostomaten en gele tomaten in partjes of plakjes. Meng de tomaten in een kom met 2 eetlepels olijfolie, de balsamico crema en breng verder op smaak met peper en zout.
Tip: kun je geen balsamico crema vinden? Vervang deze dan door gewone balsamicoazijn met wat honing.
Verdeel de krokante gnocchi uit de airfryer over borden of een grote schaal. Schep de tomatensalade ernaast en garneer met blaadjes verse basilicum en rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen.
Variatietips
- Je kunt volop varieren met de olie die je over de gnocchi doet. Bijvoorbeeld paprikapoeder erin, citroenzest of verse kruiden.
- Voeg eens wat pesto toe aan de tomatensalade voor extra smaak.
- Hou je van extra crunch? Bestrooi de gnocchi na het bakken met wat geroosterde pijnboompitten.
- Liever wat extra groenten? Courgetteblokjes of paprika erbij zijn ook heerlijk!
Bewaartip
Deze krokante gnocchi eet je het best meteen, want dan zijn ze het knapperigst. Heb je toch wat over? Bewaar ze in een bakje in de koelkast en bak ze vlak voor het serveren nog een paar minuutjes opnieuw op in de airfryer.
Ook interessant
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
