Menu

Kidsproof: 3 x Lunchtrommel inspiratie

Yes, de scholen zijn weer begonnen. Maar wat doe je nu in vredesnaam in die lunchtrommel? Ik heb persoonlijk niks tegen een lekkere boterham met kaas. Maar het is ook leuk om af en toe te variëren. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik geef je 3 ideetjes om de broodtrommel van je kids eens op een andere manier te vullen.  En ik zal het tegen niemand vertellen als jij dit trommeltje zelf mee naar je werk neemt…

lunchtrommel inspiratie

In deze broodtrommel vind je een kiwi (een kiwi gold om precies te zijn), alvast even doormidden gesneden. Een zelfgemaakte havermoutmuffin, alleen deze keer met cranberries en kokos in plaats van blauwe bessen. En een snelle couscoussalade met stukje paprika, abrikoos en wat gehakte spinazie er doorheen. Lekker makkelijk. Je kunt er van alles indoen wat je nog in de koelkast vindt. Je snijdt de groente fijn, terwijl de couscous welt in het heet water. Even door elkaar mengen, beetje peper en zout en klaar ben je. De muffins kun je heel gemakkelijk van tevoren maken en invriezen. Ik ondekte onlangs dat het beslag ook heel gemakkelijk in de blender gemaakt kan worden. Dan is het helemaal een eitje.

lunchtrommel inspiratie

In lunchbox nummer 2 vind je overheerlijke pancakes met wat vers fruit. Ik heb verschillende receptjes online staan. Ook voor gezonde boekweitpannenkoekjes. De pannenkoekjes kun je prima de avond van tevoren bakken. Erbij een eimuffin, ook in een handomdraai gemaakt en superlekker. Je kunt er zelf instoppen wat je lekker vindt. Deze is met feta, chorizo en stukjes courgette.  Voor de extra vitamientjes stopte ik nog wat worteltjes in de box met een klein beetje hummus om in te dippen. Lekker gevarieerd!

lunchtrommel inspiratie

Lunchtrommel nummer 3 is denk ik mijn lievelings. Ik besmeerde een wrap met wat roomkaas, kipfilet, rucola en wat stukjes komkommer. Je kunt ook een wrap vullen met hummus of kaas. Zalm zou ik niet doen in de lunchtrommel, dat gaat zo stinken. Erbij een lekkere homemade haverreep. In plaats daarvan kun je ook een plakje bananabread toevoegen. Altijd fijn om verantwoord te snoepen. En ik maakte een snelle fruitsalade van wat meloen, perzik en kiwi. Dat wordt smullen.

Oh en mocht je nog tips nodig hebben voor de drinkbeker? Hier vind je heel veel smoothierecepten.

De lunchbox is de Festmaltid van IKEA en deze is superhandig, want hij heeft kleine uitneembare vakjes van zichzelf.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Manon
  25 augustus 2015 om 14:28

  Wat een leuke ideeën! En die lunchbox, die ga ik halen!! Wat een handig ding!

 • Pauline
  23 augustus 2015 om 20:47

  Haha thank you! Ik zei het al he, niet alleen kidsproof!

 • Pauline
  23 augustus 2015 om 20:46

  Wat een briljant idee. Dat ik daar zelf niet opgekomen ben.

 • Gerobi
  23 augustus 2015 om 20:24

  Wrap met pindakaas, banaan en honing vinden ze hier geweldig om mee te krijgen.

 • Ricky
  23 augustus 2015 om 12:07

  Ja, voor de kids... dat laatste broodtrommeltje zou in mijn handen toch echt niet veilig zijn :P

 • Natasja
  23 augustus 2015 om 11:57

  Ik was aan het nadenken over wat ik als lunch zou eten deze middag en dankzij jou weet ik het: een wrap met kruidenkaas en kip. Lunchbox 3 ziet er inderdaad het beste uit, ook al moet ik zeggen dat ik de pannenkoeken ook wel geweldig vindt!

 • Brechtje
  23 augustus 2015 om 09:17

  Wat een leuke ideetjes! En die broodtrommel is echt handig. Ik ga er naar op zoek de volgende keer in de Ikea! De laatste is ook mijn favoriet, wraps zijn zo makkelijk en lekker als lunch!

 • Margot
  23 augustus 2015 om 09:13

  Wat een handige trommel! En fijne inspiratie!

 • Liset - Beautydagboek
  23 augustus 2015 om 08:43

  Wat geef je lekkere tips/recepten! Lunchtip nummer 3 zou ik zelf ook wel meenemen, haha. En wat is dat Ikea broodbakje handig, die gooi ik de volgende keer in mijn winkelmandje.

 • Worteltje81
  23 augustus 2015 om 08:12

  als IKEA-fan in hart en nieren heb ik de festmaltid natuurlijk meteen gekocht!(Heb namelijk ook n bakjes- en doosjes tic ;-) ) mijn kroost mag alleen maar brood meenemen naar school met evt wat fruit of tomaatjes, dus ik ga die ideetjes voor m'n eigen lunchboxen gebruiken helaas ?

 • Jessica
  23 augustus 2015 om 08:07

  Oh ook fijn voor de docenten onder ons!!

 • Nederbuur
  23 augustus 2015 om 07:20

  Leuke inspiratie. Die pannenkoekjes blijven een feestje.
  Is de festmaltid lunchbox van ikea lekdicht?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.