lunchtrommel inspiratie

Kidsproof: 3 x Lunchtrommel inspiratie

Yes, de scholen zijn weer begonnen. Maar wat doe je nu in vredesnaam in die lunchtrommel? Ik heb persoonlijk niks tegen een lekkere boterham met kaas. Maar het is ook leuk om af en toe te variëren. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik geef je 3 ideetjes om de broodtrommel van je kids eens op een andere manier te vullen.  En ik zal het tegen niemand vertellen als jij dit trommeltje zelf mee naar je werk neemt…

lunchtrommel inspiratie

In deze broodtrommel vind je een kiwi (een kiwi gold om precies te zijn), alvast even doormidden gesneden. Een zelfgemaakte havermoutmuffin, alleen deze keer met cranberries en kokos in plaats van blauwe bessen. En een snelle couscoussalade met stukje paprika, abrikoos en wat gehakte spinazie er doorheen. Lekker makkelijk. Je kunt er van alles indoen wat je nog in de koelkast vindt. Je snijdt de groente fijn, terwijl de couscous welt in het heet water. Even door elkaar mengen, beetje peper en zout en klaar ben je. De muffins kun je heel gemakkelijk van tevoren maken en invriezen. Ik ondekte onlangs dat het beslag ook heel gemakkelijk in de blender gemaakt kan worden. Dan is het helemaal een eitje.

lunchtrommel inspiratie

In lunchbox nummer 2 vind je overheerlijke pancakes met wat vers fruit. Ik heb verschillende receptjes online staan. Ook voor gezonde boekweitpannenkoekjes. De pannenkoekjes kun je prima de avond van tevoren bakken. Erbij een eimuffin, ook in een handomdraai gemaakt en superlekker. Je kunt er zelf instoppen wat je lekker vindt. Deze is met feta, chorizo en stukjes courgette.  Voor de extra vitamientjes stopte ik nog wat worteltjes in de box met een klein beetje hummus om in te dippen. Lekker gevarieerd!

lunchtrommel inspiratie

Lunchtrommel nummer 3 is denk ik mijn lievelings. Ik besmeerde een wrap met wat roomkaas, kipfilet, rucola en wat stukjes komkommer. Je kunt ook een wrap vullen met hummus of kaas. Zalm zou ik niet doen in de lunchtrommel, dat gaat zo stinken. Erbij een lekkere homemade haverreep. In plaats daarvan kun je ook een plakje bananabread toevoegen. Altijd fijn om verantwoord te snoepen. En ik maakte een snelle fruitsalade van wat meloen, perzik en kiwi. Dat wordt smullen.

Oh en mocht je nog tips nodig hebben voor de drinkbeker? Hier vind je heel veel smoothierecepten.

De lunchbox is de Festmaltid van IKEA en deze is superhandig, want hij heeft kleine uitneembare vakjes van zichzelf.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fotoverslag beschuitje eten bij Mijn Stadstuin
Video: Unboxing FoodWeLove Box + Win
Bewaar
12 Comments
 • Manon

  25 augustus 2015 at 14:28 Beantwoorden

  Wat een leuke ideeën! En die lunchbox, die ga ik halen!! Wat een handig ding!

 • Gerobi

  23 augustus 2015 at 20:24 Beantwoorden

  Wrap met pindakaas, banaan en honing vinden ze hier geweldig om mee te krijgen.

  • Pauline

   23 augustus 2015 at 20:46 Beantwoorden

   Wat een briljant idee. Dat ik daar zelf niet opgekomen ben.

 • Ricky

  23 augustus 2015 at 12:07 Beantwoorden

  Ja, voor de kids… dat laatste broodtrommeltje zou in mijn handen toch echt niet veilig zijn 😛

 • Natasja

  23 augustus 2015 at 11:57 Beantwoorden

  Ik was aan het nadenken over wat ik als lunch zou eten deze middag en dankzij jou weet ik het: een wrap met kruidenkaas en kip. Lunchbox 3 ziet er inderdaad het beste uit, ook al moet ik zeggen dat ik de pannenkoeken ook wel geweldig vindt!

 • Brechtje

  23 augustus 2015 at 09:17 Beantwoorden

  Wat een leuke ideetjes! En die broodtrommel is echt handig. Ik ga er naar op zoek de volgende keer in de Ikea! De laatste is ook mijn favoriet, wraps zijn zo makkelijk en lekker als lunch!

 • Margot

  23 augustus 2015 at 09:13 Beantwoorden

  Wat een handige trommel! En fijne inspiratie!

 • Liset - Beautydagboek

  23 augustus 2015 at 08:43 Beantwoorden

  Wat geef je lekkere tips/recepten! Lunchtip nummer 3 zou ik zelf ook wel meenemen, haha. En wat is dat Ikea broodbakje handig, die gooi ik de volgende keer in mijn winkelmandje.

  • Pauline

   23 augustus 2015 at 20:47 Beantwoorden

   Haha thank you! Ik zei het al he, niet alleen kidsproof!

 • Worteltje81

  23 augustus 2015 at 08:12 Beantwoorden

  als IKEA-fan in hart en nieren heb ik de festmaltid natuurlijk meteen gekocht!(Heb namelijk ook n bakjes- en doosjes tic 😉 ) mijn kroost mag alleen maar brood meenemen naar school met evt wat fruit of tomaatjes, dus ik ga die ideetjes voor m’n eigen lunchboxen gebruiken helaas ?

 • Jessica

  23 augustus 2015 at 08:07 Beantwoorden

  Oh ook fijn voor de docenten onder ons!!

 • Nederbuur

  23 augustus 2015 at 07:20 Beantwoorden

  Leuke inspiratie. Die pannenkoekjes blijven een feestje. \r\nIs de festmaltid lunchbox van ikea lekdicht?

Plaats een reactie