bananencake met blauwe bessen-8

Bananencake met blauwe bessen

Bananencake is het meest populaire tussendoortje sinds tijden he? Snappen we helemaal, want het is hartstikke lekker en nog verantwoord ook. Deze bananencake met blauwe bessen is een leuke variatie op ons bekende bananenbrood recept. We maken hem in een brownie vorm, maar je kan ook gewoon een cakevorm gebruiken.

bananencake met blauwe bessen-8

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 4 medjool dadels
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr blauwe bessen
  • 30 gr kokosflakes
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Verwijder de pitten uit de dadels. Pureer de dadels met de bananen en de eieren glad in een kom. Dit gaat het makkelijkste met de staafmixer. Maar je kan ook alles in de blender fijn malen.

  3. Spatel het amandelmeel, met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Spatel de blauwe bessen en de kokosflakes door het beslag.

  4. Vet een bakvorm (23 x 23 cm) in met wat bakspray. Giet het beslag in de vorm. Bak de bananencake in ongeveer 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Bewaren
Je kunt de bananencake ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.

bananencake met blauwe bessen-8
bananencake met blauwe bessen-8

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in