Bananencake met blauwe bessen
Bananencake is het meest populaire tussendoortje sinds tijden he? Snappen we helemaal, want het is hartstikke lekker en nog verantwoord ook. Deze bananencake met blauwe bessen is een leuke variatie op ons bekende bananenbrood recept. We maken hem in een brownie vorm, maar je kan ook gewoon een cakevorm gebruiken.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10 personen
- 4 rijpe bananen
- 4 eieren
- 4 medjool dadels
- 200 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 125 gr blauwe bessen
- 30 gr kokosflakes
- 1 tl kaneel
- Snuf zout
Materiaal
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Verwijder de pitten uit de dadels. Pureer de dadels met de bananen en de eieren glad in een kom. Dit gaat het makkelijkste met de staafmixer. Maar je kan ook alles in de blender fijn malen.
Spatel het amandelmeel, met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Spatel de blauwe bessen en de kokosflakes door het beslag.
Vet een bakvorm (23 x 23 cm) in met wat bakspray. Giet het beslag in de vorm. Bak de bananencake in ongeveer 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Bewaren
Je kunt de bananencake ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan