Vietnamese springrolls (video)

Vietnamese springrolls (video)

Yum samen met Annika maakte ik Vietnamese springrolls. Ook wel bekend als verse loempia’s. Deze keer gingen we voor een vega versie met lekker veel groente en verse mango. Ik vind mango echt heerlijk in springrolls. In mijn kookboek staat een variatie met kip en mango. Ook lekker! Je zou eventueel ook wat garnalen kunnen toevoegen. Vers zijn ze het allerlekkerste dus eet ze het liefst meteen op. Het rollen is ook zo gepiept. Het snijwerk kan je eventueel wel van tevoren doen.

Annika en ik maken tegenwoordig wat vaker samen video’s. Dat is namelijk een stuk gezelliger. Vind je ook niet? Ik hoop dat je onze video’s leuk vindt. We doen in ieder geval onze stinkende best om iedere keer weer wat leuks en vooral lekkers te laten zien. Wat we vooral willen laten zien is dat koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

vietname springrolls

Ingrediënten voor 8 st.
8 rijstvellen (te koop bij de Toko)
60 gr rijstnoedels
1/2 mango
1 avocado
1 rode paprika
50 gr wortel julienne
2 lente ui
Handje cashewnoten

Zo maak je het
Week de rijstnoedels ongeveer 2 minuten in gekookt water. Trek ze uit elkaar met een vork. Giet de noedels af en spoel ze na met koud water. Laat ze goed uitlekken en zet apart.

Snijd de mango, de avocado en de paprika in dunne reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes en hak de cashewnoten grof.

Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.

Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel een beetje van de rijstnoedels over het loempiavel.

Verdeel de paprika, mango en avocado in het midden van het vel. Maak het af met een paar ringetjes lente ui en wat gehakte cashewnoten.

Je gaat de Vietnamese spingrolls net zoals een loempia vouwen. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.

Je kunt de springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste.

Serveer  de verse loempia’s met een lekker chilisausje bij en je hebt een heerlijke healthy lunch.

vietname springrolls

vietname springrolls

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Tags

Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in