vietname springrolls

Vietnamese springrolls (video)

Zin in een lekker en licht recept? Dan zijn deze Vietnamese springrolls misschien iets voor jou. Het is heel leuk en eenvoudig om te maken. De velletjes rijstpapier kan je kopen bij de toko en tegenwoordig ook wel in de supermarkt. Je weekt ze kort in water en daarna kan je ze vullen met alles wat je lekker vindt. Deze keer gingen we voor een vega versie met lekker veel groente en verse mango. Mango echt heerlijk in verse loempia’s. Je zou eventueel ook wat garnalen kunnen toevoegen. Vers zijn ze het allerlekkerste dus eet ze het liefst meteen op. Het rollen is ook zo gepiept. Het snijwerk kan je eventueel wel van tevoren doen. Meer trek gekregen in Aziatisch eten? Kijk hier voor nog meer inspiratie.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 8 rijstvellen
  • 60 gr rijstnoedels
  • 0,5 mango
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 50 gr wortel julienne
  • 2 st. lente ui
  • 30 gr cashewnoten

Lekker met

  • Sojasaus of Sweet chili saus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Week de rijstnoedels ongeveer 2 minuten in gekookt water. Trek ze uit elkaar met een vork. Giet de noedels af en spoel ze na met koud water. Laat ze goed uitlekken en zet apart.

  2. Snijd de mango, de avocado en de paprika in dunne reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes en hak de cashewnoten grof.

  3. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel een beetje van de rijstnoedels over het loempiavel. Verdeel de paprika, mango en avocado in het midden van het vel. Maak het af met een paar ringetjes lente ui en wat gehakte cashewnoten. Je gaat de Vietnamese spingrolls net zoals een loempia vouwen. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.

  4. Je kunt de Vietnamese springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste. Serveer de verse loempia’s met een lekker chilisausje bij en je hebt een heerlijke healthy lunch.

vietname springrolls
vietname springrolls

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in