Vietnamese springrolls (video)

Vietnamese springrolls (video)

Zin in een lekker en licht recept? Dan zijn deze Vietnamese springrolls misschien iets voor jou. Het is heel leuk en eenvoudig om te maken. De velletjes rijstpapier kan je kopen bij de toko en tegenwoordig ook wel in de supermarkt. Je weekt ze kort in water en daarna kan je ze vullen met alles wat je lekker vindt. Deze keer gingen we voor een vega versie met lekker veel groente en verse mango. Mango echt heerlijk in verse loempia’s. Je zou eventueel ook wat garnalen kunnen toevoegen. Vers zijn ze het allerlekkerste dus eet ze het liefst meteen op. Het rollen is ook zo gepiept. Het snijwerk kan je eventueel wel van tevoren doen. Meer trek gekregen in Aziatisch eten? Kijk hier voor nog meer inspiratie.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 8 st.

  • 8 rijstvellen
  • 60 gr rijstnoedels
  • 0,5 mango
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 50 gr wortel julienne
  • 2 st. lente ui
  • 30 gr cashewnoten

Lekker met

  • Sojasaus of Sweet chili saus

Zo maak je het

  1. Week de rijstnoedels ongeveer 2 minuten in gekookt water. Trek ze uit elkaar met een vork. Giet de noedels af en spoel ze na met koud water. Laat ze goed uitlekken en zet apart.

  2. Snijd de mango, de avocado en de paprika in dunne reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes en hak de cashewnoten grof.

  3. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel een beetje van de rijstnoedels over het loempiavel. Verdeel de paprika, mango en avocado in het midden van het vel. Maak het af met een paar ringetjes lente ui en wat gehakte cashewnoten. Je gaat de Vietnamese spingrolls net zoals een loempia vouwen. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.

  4. Je kunt de Vietnamese springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste. Serveer de verse loempia’s met een lekker chilisausje bij en je hebt een heerlijke healthy lunch.

Vietnamese springrolls (video)
Vietnamese springrolls (video)

Tags

Camping Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (10 stemmen)

5 maart 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in