Menu
boerenkool-frittata-3.jpg

Boerenkool frittata

Nooit geweten dat ik nog fan zou worden van boerenkool. Jaren heb ik het niet gegeten (na een kerstdiner op de basisschool wat niet zo goed afliep). Maar ik ben er overheen. En stiekem ben ik er nu dol op. Niet op de stamppot, die eet ik nog steeds niet. Maar deze boerenkool frittata is echt heerlijk. Lekker voor bij de lunch, maar het kan ook prima als avondeten met een salade ernaast.

Ik vind het leuk en een uitdaging om de veelzijdigheid van groente te laten zien. Daarom probeer ik iedere keer nieuwe bereidingen en recepten uit met dezelfde groentesoort. Zo’n creatief proces begint bij mij vaak ’s avonds in bed. Voor het slapen gaan ben ik druk aan het nadenken wat we de volgende dag gaan eten. Dat doe ik aan de hand van mijn koelkast. Wat ligt er nog in? En wat moet heel snel op? Ik heb echt een hekel aan eten weggooien dus ik probeer altijd alles op te maken. En daar word je creatief van.  Nu had ik dus nog wat feta en een wortel liggen en zo kwam ik tot dit frittata recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

boerenkool frittata

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr boerenkool
1 kleine winterwortel
1 rode ui
0,5 rode peper
5 eieren
150 gr Griekse yoghurt
100 gr feta
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de wortel en snijd deze in hele dunne repen.

Pel en snipper de ui en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn.  Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de wortel toe en bak dit mee.

Scheur de boerenkool in kleine stukjes en bak deze mee.

Breng de groente op smaak met zout en eventueel wat extra peper.

Verdeel de groente over een ingevette ovenschaal.

Klop de eieren los met de Griekse yoghurt. Breng dit op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel op de groenten.

Verkruimel de feta over de frittata.

Bak de boerenkool frittata in 25 minuten af op 200 graden.

Serveer met brood of een salade.

boerenkool frittata

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan