
Havermoutmuffins met blauwe bessen
Op zoek naar een gezond tussendoortje? Stop, zoek niet verder. Havermoutmuffins met blauwe bessen to the rescue. Ik denk dat het een eeuwige strijd is van een foodlover: lekker eten en toch op gewicht blijven. En daar kunnen deze gezonde muffins je bij helpen. Er zit geen tarwe in en ook geen suiker. Want ze zijn gemaakt van havermout. Maar toch zijn ze heel erg lekker en ook zoet. Ok niet zo lekker als een echte muffin, maar hé een appel is ook niet zo lekker als een stuk appeltaart.
Gezonde muffins
Voor een gezonde optie vind ik het een uitkomst. Deze muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje en ze blijven heel lang vers. Ben je nu een echte zoetekauw dan kan je altijd nog wat extra honing toevoegen. En onlangs ontdekte ik een nog snellere manier om deze havermout muffins te maken. Namelijk in de blender! Ja echt, dat werkt als een tierelier. Je gooit alle ingrediënten voor het beslag (behalve de blauwe bessen) in de blender. Na 2 minuten mixen is je beslagje klaar. Dit giet je in de muffinvormpjes en pas dan voeg je de toppings toe. Supermakkelijk!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10 st.
- 1 banaan
- 2 eieren
- 100 ml (plantaardige) melk
- 125 gr havermout
- 2 tl bakpoeder
- 40 gr blauwe bessen
- 1 tl kaneel
- Snuf zout
- 2 el zonnebloemolie
Materiaal
- Muffinvorm
- Cupcakepapiertjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang. Voeg eventueel wat honing toe.
Voeg de kaneel toe en een snufje zout en een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie. Voeg op het laatst de blauwe bessen toe. Meng door elkaar.
Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan