Kidsproof: Bananen bonbons
Oh deze bananen bonbons zijn me toch lekker! Dus ik waarschuw je alvast, ze zijn 100% kidsproof maar ook voor de volwassenen zeker niet mis. Sowieso vind ik alles met pindakaas lekker en helemaal als er dan ook nog chocolade omheen gaat. Banaan, pindakaas en chocola is een bewezen gouden combi. Delish!
Het is wel even een gepriegel en je moet er even de tijd voor nemen. Je moet de bonbons namelijk eerst invriezen. Maar het is een super leuk werkje en helemaal leuk om dit samen met je kiddo te doen. Lekker smeren en je vingers aflikken. En na afloop kun je ongegeneerd snoepen. En daar wordt iedereen blij van, jong of oud.
Ingrediënten voor 12 st.
3 bananen
200 gr pure chocolade
12 tl pindakaas
Handje pistachenootjes
Zo maak je het
Snij iedere banaan in 8 gelijke stukjes. (of ongeveer gelijk, het is geen hogere wiskunde) Uit iedere banaan haal je 4 bonbons.
Verdeel over de helft van de bananenstukjes een theelepeltje pindakaas. Steek er een prikkertje of een lolliestokje (die koop je bij taartdeco winkels) in en leg ze vervolgens in de vriezer zodat ze kunnen bevriezen. In principe hoeven ze niet diepgevroren te zijn. Dus na een uurtje of 2 kan je ze er wel uithalen.
Laat in de tussentijd ongeveer 120 gr chocolade smelten. Dit kun je au bain marie doen of in de magnetron.
Zodra de chocolade gesmolten is, zet je het vuur uit en vervang je het hete water door koud water, zodat de chocolade wat kan afkoelen. Voeg ook meteen de rest van de chocolade toe. Op deze manier koelt de gesmolten chocola ook verder af.
Pel de pistachenootjes en hak ze alvast fijn.
Leg een velletje bakpapier klaar. Hier kunnen de bonbons op uitharden.
Nu ga je snel te werk. Haal een bananen bonbon uit de vriezer en dip hem in de gesmolten chocolade. Laat hem iets uitlekken en zet hem vervolgens op het bakpapier.
Garneer de bananen bonbons met de gehakte pistachenootjes en laat ze uitharden.
In plaats van nootjes kun je ook kokos gebruiken.
Na een half uurtje zijn de bonbons hard geworden en kan je ze lekker opeten.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! ]
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in