broodtrommel lunchtrommel

Back to school: lunchtrommel inspiratie

Vandaag deel ik lunchtrommel inspiratie met jullie. De vakantie zit er alweer bijna op (boehoe) en we moeten allemaal weer aan de slag. De kids gaan weer naar school en dat lijkt mij het perfecte moment om wat inspiratie voor in de lunchtrommel met jullie te delen. Want wat geef je je kids nu mee naar school? En wat is handig om mee te geven in de lunchtrommel? Ik kan me herinneren dat ik op een gegeven moment geen lunchtrommel meer mee wilde, want dat was niet stoer. Met als gevolg dat ik mijn boterhammen in een plastic zakje meenam, wat eindigde in één grote kleffe bende. Onbegrijpelijk als ik er aan terugdenk. Je kunt namelijk zoveel lekkers meenemen in een lunchtrommel.

Wat geef je je kind (of jezelf) mee in de lunchtrommel? Ik hou van een gevarieerde lunchtrommel, bestaande uit een hoofdmaal (de lunch), groente en fruit voor de extra vitamientjes en wat healthy snacks als tussendoortjes. Op basis van deze drie onderdelen geef ik jullie lunchtrommel inspiratie.

De lunch (hoofdmaal)

Het hoofdmaal is bedoeld als lunch. Dit moet voedzaam zijn, zodat de trek gestild wordt tot het volgende tussendoortje. Je kunt natuurlijk een paar boterhammem meegeven, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wraps, bagels, sandwich of belegde broodjes, maar ook een (pasta) salade, couscous of gezonde pannenkoeken zijn een goede invulling voor de hoofdmaaltijd. Het gaat erom dat het goed vult en voedzaam is. Het is ook handig om de leftovers van de vorige dag mee te geven in de lunchtrommel. Denk aan een lekkere couscous salade. Of de hartige taart die je gisteren gemaakt hebt, waar nog wat van over is. Zo verspil je niks en heeft je kleine een lekkere lunch de volgende dag.

Enkele recepten ter inspiratie:

Groente en fruit

Voor wat extra vitamientjes is het lekker om wat groente en/of fruit toe te voegen aan de lunchtrommel. Dit is eigenlijk supersimpel, want hiervoor hoef je niet lang in de keuken te staan. Het enige wat je hoeft te doen is wat snijwerk. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Komkommer
 • Worteltjes met hummus
 • Cherrytomaatjes
 • Avocado
 • Perzik
 • Appel
 • Druiven
 • Banaan
 • Sinaasappel
 • Blauwe bessen
 • Paprika

Gezonde tussendoortjes en snacks

Naast de hoofdmaaltijd is het natuurlijk handig om wat lekkere en gezonde tussendoortjes in de lunchtrommel te stoppen. Voor in de ochtend na het ontbijt en voor in de middag zodat de trek tot de avondmaaltijd gestild wordt. Ook hierin kun je eindeloos varieren. Een aantal voorbeelden van lekkere en gezonde tussendoortjes:

broodtrommel lunchtrommel

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in