Quesadilla’s met courgette en ricotta (video)

Quesadilla’s, ik ben er dol op. In plaats van de Mexicaanse variant, maak ik quesadilla’s met ricotta en courgette. Lekker licht en fris, een ideaal tussendoortje. Quesadilla’s zijn supermakkelijk om te maken. En je kunt ook eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld deze quesadilla’s met chorizo of gegrilde groenten. Voor nu houden we het even bij ricotta en courgette. Met wat gehakte munt is dit een top combinatie. Je kunt het ook lekker bij de lunch serveren en ook op feestjes doen quesadilla’s het altijd goed. En een groot voordeel, het is supersnel klaar!

Dit is voorlopig de laatste video van het seizoen. Want ja, laten we eerlijk zijn. In de zomer liggen we allemaal liever op het strand dan dat we binnen Youtube video’s kijken, toch? We lassen daarom even een zomerstop in. Dat betekent dat er in juli en augustus geen video’s zullen verschijnen op de zaterdag. Maar daarna gaan we weer lekker verder hoor, vol met nieuwe ideeën en inspiratie. Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 8 st. 
4 wraps
1 courgette
100 gr ricotta
Rasp halve citroen
Olijfolie
Knoflook
Oregano
Peper en zout
Paar takjes munt

Zo maak je het
Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline. Als je geen mandoline hebt, kun je ook gewoon een mes gebruiken.

Maak een kruidenolie van wat olijfolie, knoflook, oregano en peper en zout. Bestrijk de courgette plakjes met de kruidenolie en leg het een paar minuten op de grill (3 minuten) totdat het goudbruin van kleur is.

Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout en de rasp van een halve citroen. Meng dit door elkaar.
Snij de takjes munt fijn.

Bestrijk 1 wrap met het ricottamengsel. Verdeel de gegrilde courgette over de wrap. Strooi wat gehakte munt erover en leg een tweede wrap er boven op.

Grill de quesadilla in een paar minuutjes goudbruin en snij het in vier parten.

Quesadilla's

Quesadilla's

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in