Kidsproof: Glutenvrije Eierkoeken
Eigenlijk stonden deze healthy eierkoeken pas eind februari op de planning. Maar als jullie met z’n 40-en tegelijk op Instagram om het recept vragen kan ik niet anders dan het nu alvast delen. Sonja Bakker heeft de eierkoeken hip and happening gemaakt. Een eierkoek zou het ultieme gezonde tussendoortje zijn. Nou verschillen Sonja en ik een beetje van mening. Ik ben iemand die liever de geraffineerde suikers laat staan en niet bang is voor een beetje vet. Terwijl Sonja dit juist andersom aanbeveelt. Dus het is maar net waar je jezelf prettig bij voelt.
Mijn eierkoeken zijn in ieder geval een gezonde treat voor je kleine. Ze zijn glutenvrij, want ik maakte ze van amandelmeel. En ik heb er ook geen geraffineerde suikers aan toegevoegd. Wel een klein beetje agavesiroop om toch wat zoetigheid mee te geven. Nu is agave ook een soort van suiker, maar dan wel een natuurlijke variant. Deze suikervariant bevat nog voedingsstoffen en je hebt er veel minder van nodig dan gewone witte suiker. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je ze gemaakt hebt? Vergeet mij niet te taggen @uitpaulineskeuken. Vind ik leuk!
Ingrediënten voor 6 stuks
2 grote eieren
1 tot 2 el agavesiroop
100 gr amandelmeel
Rasp van 1 citroen
1 tl bakpoeder
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).
Mix de eieren gedurende 10 minuten luchtig met de agavesiroop. Ik heb gekozen voor 1 el agave, dat is voor mij zoet genoeg, maar voeg desgewenst een extra lepel of 2 toe.
Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter.
Was de citroen van tevoren. Ik gebruik een hele fijne rasp om mijn citroen te raspen. Voeg de rasp bij de eieren.
Spatel nu voorzichtig het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.
Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin.
Je kunt de eierkoeken ongeveer 5 dagen bewaren in een koektrommel. Je kunt ze eventueel ook invriezen.
Als je stevia gebruikt i.p.v. agavesiroop, is dit recept Voedselzandloper proof.
Ik krijg veel vragen over het gebruiken van een andere meelsoort. Ik heb deze eierkoeken gemaakt met amandelmeel omdat dit het meest overeen komt met de smaak en structuur van een normale eierkoek. Je kunt het proberen met een andere meelsoort, alleen dan is de smaak en de structuur wel anders. Laat het vooral weten in de comments als je een succesje had met een andere meelsoort. Altijd handig om te weten!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in