courgette ricotta koekjes

Courgette ricotta koekjes

Groentepannenkoekjes ik ben er dol op. Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke fluffy courgette ricotta koekjes. Lekker licht. Ik ben fan van ricotta. Het geeft pannenkoekjes en fritters zoals deze een hele luchtige textuur. En daarnaast vind ik de smaak ook erg lekker. Zo romig en zacht. Ik ben sowieso een kaaskop, alles met kaas (behalve die hele stinkende) vind ik lekker. Echt je kan mij geen groter plezier doen.

Over kaas gesproken, morgen opent onze Pop Up stand in de Foodhallen. Yes! Wij (Annika en ik) gaan 1 dag kaasfondue in brood verkopen. Ik ben echt excited en tegelijk ook wel een beetje nerveus. Want wat nou als de kaasfondue ineens mislukt. Of er staan ineens 50 mensen voor onze stand? Ah well het zal allemaal wel goed komen. Toch? Mocht je in de buurt zijn, wip dan vooral even langs. Dat zou ik heel leuk vinden. En dan kan je meteen mijn famous kaasfondue proeven.

Maar nu eerst het recept voor deze fritters. Ook een aanrader hoor. En een stuk lichter dan kaasfondue. Dat is ook fijn.

courgette ricotta koekjes

Ingrediënten voor 8 st.
1 courgette
100 gr ricotta
1 ei
2 – 3 el boekweitmeel
1 teentje knoflook
Klein takje munt
Rasp van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Rasp de courgette met een grove rasp of in je keukenmachine. Knijp het overtollige vocht eruit. Ik gebruik hiervoor altijd keukenpapier, dat absorbeert het grootste gedeelte van het vocht. Het moet zo droog mogelijk worden.

Klop het eitje los met de ricotta. Rasp een teentje knoflook en voeg dit samen met de rasp van een halve citroen toe (wel even goed wassen) Hak de munt (alleen de blaadjes) fijn en voeg dit bij het eimengsel. Voeg de uitgeknepen courgette toe en breng de vulling royaal op smaak met peper en zout.

Voeg nu ook het boekweitmeel toe en spatel nogmaals om. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan extra boekweitmeel toe.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel met een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan.

Bak de ricotta koekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.

Serveer de ricotta koekjes meteen. Maar ook koud zijn deze courgettekoekjes lekker.

courgette ricotta koekjescourgette ricotta koekjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.