Gezonde kokosbollen
Dol op kokosmakronen maar zoek je een gezonder alternatief? Dan zijn deze gezonde kokosbollen misschien iets voor jou. Het idee is het zelfde, alleen vervangen we de suiker voor gepureerde banaan. Minder zoet, maar nog steeds lekker. Wil je het toch net iets zoeter hebben, voeg dan een scheutje agavesiroop of honing toe.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 10 st.
- 3 eiwitten
- 1 rijpe banaan
- 150 gr kokos
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Roer de kokos en een snuf zout hier doorheen.
Klop in een vetvrije kom (die maak je schoon met iets citroensap) de eiwitten tot stevige pieken. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kokosmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met een kleine ijsschep zo’n 10 bollen van het kokosmengsel en verdeel ze over de bakplaat.
Bak de kokosbollen in 15 minuten goudbruin in de oven.
Je kunt de kokoskoeken luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in