tosti

5 tosti ideeën

Ik heb als het om mijn lunch gaat altijd fases. Soms eet ik een hele tijd achter elkaar crackers met kaas, dan weer bruin brood met gerookte kip, of yoghurt met muesli en fruit. Momenteel zit ik in een tosti fase. Ik hou van tosti’s en vind het leuk om te variëren met de smaken.

Hoewel ik wel een tosti ijzer heb, gebruik ik deze eigenlijk nooit. Het bereiden van mijn sandwich doe ik vaak op 2 manieren. Of ik grill de boterhammen aan weerzijden goudbruin in een grillpan. Reken ongeveer 2 minuten per kant. Of ik maak het in de oven, ik rooster de tosti dan in ongeveer 6 minuten op 200 graden in de oven.

Qua vulling kan je eindeloos varieren. Ik heb hier mijn 5 favoriete tosti ideeën voor je op een rijtje gezet. Ik gebruik meestal volkoren brood, maar je kan natuurlijk ook wit brood nemen als je dat lekkerder vindt.

Skinny versie
tosti



Besmeer de boterham met smeerkaas en leg daarop 2 plakjes kipfilet. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Geitenkaas – Avocado
tosti

Snij een halve avocado in plakjes en verkruimel daarover ongeveer 25 gr zachte geitenkaas. Strooi er wat peper en zout over. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Mexican

tosti

Beleg een boterham me 2 plakjes cheddar smelt kaas. Leg hierop een paar plakjes chorizo en verdeel tenslotte wat salsasaus over de tosti. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Italia

italiaanse Besmeer een boterham met pesto, leg hierop een paar plakjes tomaat en een paar plakjes mozzarella. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Spaanse
spaans broodje
Besmeer een boterham met aioli. Leg hierop een paar plakjes chorizo en een plak belegen kaas. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Welke is jouw favoriet?

Review Simple Pleasures - Annabel Langbein
Hotspot Yoghurt Barn Amsterdam
Bewaar
29 Comments
  • Denise

    20 september 2016 at 12:12 Beantwoorden

    Je lunch ideeën zijn een hit bij ons op kantoor! \r\nWe halen altijd inspiratie op je website vandaan.\r\nVandaag de smeerkaas met kip gemaakt met sriracha saus erop, heerlijk!\r\n\r\nWe gaan zo de mexicaanse tostis maken 🙂

  • Lido90

    11 november 2015 at 17:10 Beantwoorden

    Donkerbruin brood met tonijn en kaas en een beetje ketchup om te dippen!

  • Cynthia

    22 april 2015 at 21:17 Beantwoorden

    Ik heb ook een tosti fase! Boterhammen (spelt) besmeren met pesto en dan kaas en kipfilet erop. Of kaas en avocado. Wat voor smeerkaas wordt voor de skinny variant gebruikt? Groeten

  • Leonie

    12 januari 2015 at 12:03 Beantwoorden

    Wat een leuke tosti ideeën. Straks de geitenkaas/avocado proberen maar ze lijken me allemaal heerlijk. Mijn favoriet ; brood insmeren met een dikke laag Boursin Cuisine, plakjes zalm, rood uitje fijnsnipperen en wat rucola. Heerlijk!

  • marjoleintje

    5 december 2014 at 20:34 Beantwoorden

    wat ook lekker is is wit brood met appel , kaneel en suiker\r\nheb ik zelf gedaan super lekker !!!!!!

  • Marja

    14 november 2014 at 14:35 Beantwoorden

    Ook lekker is : volkorenbrood met chorizo en brie beleggen en dan tussen tosti ijzer doen. als dip honing erbij, dan heb je zoet en hartig samen!

  • Lisa Bakker

    17 oktober 2014 at 12:53 Beantwoorden

    Ik heb zojuist ook de avocado-geitenkaas tosti gemaakt, heerlijk! Beetje chilisaus ernaast om in te dippen is een aanrader!

  • Kim

    14 oktober 2014 at 21:42 Beantwoorden

    Ik hou van een tosti geitenkaas met gegrilde aubergine en courgette. Of pesto, artisjok, kip en feta (en/of mozzarella). En tijdens de feestdagen natuurlijk brie met cranberry saus en prosciutto!

  • Lisa

    11 september 2014 at 11:32 Beantwoorden

    Ik heb de geitenkaas avocado gemaakt, wat heerlijk zeg! \r\nZelf maak ik ook regelmatig de appel tosti ; brood insmeren met appelstroop en plakjes appel bestrooien met kaneel, ook een aanrader!

  • Elles

    1 oktober 2013 at 20:59 Beantwoorden

    Favo tosti; gerookte kip, sambal, rode ui in dunne\nRingen en oude kaas (eventueel met beetje satehsaus)

  • LNNK

    29 september 2013 at 11:27 Beantwoorden

    Heerlijk, ik ben echt dol op tosti’s!

  • Eerst Koken

    24 september 2013 at 13:09 Beantwoorden

    hm, die avocado met geitenkaas ga ik eens proberen.

  • Lonneke

    23 september 2013 at 17:15 Beantwoorden

    Die ‘Italia’ is echt heeeeeerlijk! Die eet ik ook wel eens! LOVE IT!

  • Tedje

    23 september 2013 at 12:31 Beantwoorden

    Hmmm lekker!

  • Vief

    23 september 2013 at 12:14 Beantwoorden

    Kijk, weer inspiratie erbij! Ziet er heerlijk uit!

  • Dita

    22 september 2013 at 17:12 Beantwoorden

    Klinkt goed!

  • Marloes

    22 september 2013 at 15:41 Beantwoorden

    Mijn favoriete tosti geleg ik rijk met pesto, mozzarella, plauwe kaas, geitenkaas, spinazie en avocado. In dit geval schaadt overdaad echt niet!

  • Sylvia

    22 september 2013 at 13:41 Beantwoorden

    Zit ik me hier even te watertanden.. 😉 Ziet er heerlijk uit! Vooral die met avacado en geitenkaas 🙂

  • Joyce

    22 september 2013 at 10:52 Beantwoorden

    Ze lijken me stuk voor stuk lekker, maar vooral de Spaanse en Mexicaanse!

  • MySimplySpecial

    22 september 2013 at 09:50 Beantwoorden

    Ik heb dat ook met die fases! Leuke tosti ideeen!

  • Annemiek

    22 september 2013 at 09:36 Beantwoorden

    Lekker de avocado met geitenkaas. En de Spaanse ga ik ook proberen maar wel met Manchegokaas.

  • Grietjefee

    22 september 2013 at 09:14 Beantwoorden

    Ik ben gek op de zoete variant: brood besmeren met nutella en beleggen met plakjes banaan. Dan roosteren tot de nutella gesmolten is. Mmmmm!

  • Curly Creative

    22 september 2013 at 09:13 Beantwoorden

    Ik maak graag tosti hawai of een appeltosti. \r\nMaar jouw versies klinken ook erg lekker!\r\n\r\nLiefs

  • Nanda

    22 september 2013 at 09:04 Beantwoorden

    Lekker! Die met avocado en geitenkaas lijkt me heerlijk!

  • Liesbeth

    22 september 2013 at 08:44 Beantwoorden

    Grappig, zit dit te lezen terwijl ik dochter van 3 net een tosti geserveerd heb, als ontbijt 😉 \r\n\r\nBij ons zijn de tonijntosti’s favoriet. Blikje tonijn afgieten en losroeren en er kappertjes en fijngesneden zongedroogde tomaatjes erdoor. Brood besmeren met pesto, tonijn erop, wat plakjes mozarella en in ijzer, pan of oven…

Plaats een reactie