fbpx
Menu

Chorizo tosti’s met spinazie en gegrilde paprika

Vandaag een leuk en lekker lunch recept voor in het weekend of voor als je een dagje vrij hebt. Wanneer je vanuit huis werkt of op je werk fijn een tosti apparaat tot je beschikking hebt zou ik zeggen dit kan ook prima op een vrijdag, in plaats van die kroket uit de kantine. Maar toen ik nog op kantoor werkte was daar allemaal helemaal geen tijd voor en ik had zelf al helemaal geen zin in al die vragen van collega’s die me al vreemd aankeken wanneer ik een couscoussalade van huis meenam. Vandaar mijn idee om deze chorizo tosti’s dan toch lekker relaxt in het weekend te maken. 

Gegrilde paprika’s uit pot of toch zelf grillen?

Ze zijn erg gemakkelijk om te maken, deze tosti’s. Zeker wanneer je gegrilde paprika’s uit pot gebruikt. Maar wanneer je het leuk vind kun je ze ook zelf grillen. Dat is niet moeilijk en je hebt er weinig omkijken naar, maar je hebt er even tijd voor nodig en veel mensen vinden dat gefrunnik om het velletje er vanaf te trekken geen leuk karweitje. Ze zijn wel heel lekker wanneer je ze zelf maakt. Dus wie weet toch een keertje proberen? (in de receptuur vind je de omschrijving hoe je ze in de de oven kunt grillen). Naast gegrilde paprika’s beleg je de tosti’s ook nog met spinazie, kaas en natuurlijk chorizo. 

Ook lekker bij soep!

De chorizo tosti’s kun je ook prima maken voor bij soep bij het avondeten, bijvoorbeeld paprika- of tomatensoep. De tosti’s zijn dus niet specifiek een lunch gerechtje. Mijn zus maakt altijd allerlei soorten tosti’s op verjaardagen. Wat ik zelf altijd een superleuk idee vind.

4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brood (bijvoorbeeld volkoren zuurdesem)
  • 100 gr chorizo worst
  • 100 gr spinazie (vers)
  • 1 pot gegrilde paprika's
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 70 gr amandelen
  • 8 plakken jonge kaas
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Wanneer je het leuk vind kun je ook zelf de paprika’s grillen. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Zet ze voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden (electrisch) / 200 graden hetelucht. Haal ze uit de oven en doe ze direct in een plastic zak en knoop goed dicht. Wacht 10 minuten en trek het vel van de paprika’s en snijd de zaadlijsten er uit. De smaak is lekkerder, maar het kost je dus ook iets meer tijd. De paprika’s uit pot zijn een prima vervanger. 

  2. Doe de helft van de paprika’s in het hakmolentje van de staafmixer, voeg het gerookte paprikapoeder en de amandelen toe en pureer tot dat het een gladde massa is geworden. 

  3. Doe spinazie in een koekenpan met een klein beetje olie en laat slinken. Laat even afkoelen en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. 

  4. Leg vier sneetjes brood op je werkblad en besmeer met het paprika mengsel. Leg er een plakje kaas op en beleg daarna met de overgehouden gegrilde paprika’s en de spinazie. Verdeel de plakjes chorizo over het brood en beleg met de laatste plakjes kaas. Dek af met nog een snee brood.

  5. Bak ze in een tosti-ijzer, contactgrill of in een pan tot dat ze mooi bruin zijn aan de buitenkant en de kaas gesmolten is aan de binnenkant.

  6. Snijd de tosti’s doormidden. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Reactie plaatsen