Croque Madame
Trakteer jezelf op een beetje Franse cuisine met deze heerlijke Croque Madame. Dit gerecht is een smaakvolle variatie op de traditionele tosti, met romige bechamelsaus en een perfect gebakken spiegelei. Wat ons betreft de ideale brunch voor een luie zondag of een snelle, maar chique lunch doordeweeks.
De Franse tosti mét flair
De bereiding van deze Croque Madame is eenvoudig, maar het resultaat is echt mega indrukwekkend. De combinatie van knapperig brood, gesmolten kaas, hartige ham en de rijke bechamelsaus zorgt voor een ware smaakexplosie. En het spiegeleitje bovenop maakt het helemaal af.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 sneetjes witbrood
- 25 gr bloem
- 25 gr boter
- 250 ml volle melk
- 100 gr geraspte gruyère
- 4 plakken raclette kaas
- 4 plakken beenham
- 4 eieren
- 4 tl mosterd
- Snuf nootmuskaat
- 5 stengels bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht).
Begin met het maken van de bechamelsaus. Smelt de roomboter in een steelpannetje zonder het te laten verkleuren. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten goed door. Klop met een garde beetje voor beetje de melk door de bloem. Laat de saus in 3-4 minuten tot de gewenste dikte inkoken. Roer de gruyère er doorheen totdat het gesmolten is en breng royaal op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de boterhammen met een lik mosterd. Beleg elk sneetje met een plak raclette kaas en een plak beenham. Leg het andere broodje er bovenop en bestrijk deze royaal met de bechamelsaus. Bak de tosti’s in 15 minuten goudbruin in de bovenkant van de oven.
In de tussentijd ga je de spiegeleieren bakken. Verhit een klontje boter in een pan en breek de eitjes één voor één. Het lekkerste is als het eiwit gestold is en de dooier nog een beetje lopend.
Leg de gebakken eieren op de croque madame. Breng op smaak met peper en zout en een beetje vers gehakte bieslook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in