Tosti met avocado

Tosti met avocado

Zin in een tosti die nét even anders is dan de klassieke versie met ham en kaas? Probeer dan deze verrukkelijke tosti met avocado, doperwten en geitenkaas. Deze tosti is niet alleen superlekker, maar ook nog eens een perfecte oplossing voor als je een kater hebt… Het frisse van de doperwtenpuree en avocado, gecombineerd met de romige geitenkaas en knapperige aspergetips, zorgt voor een tosti 2.0 die je gegarandeerd weer op de been helpt.

Zo maak je deze frisse tosti met avocado

Wat deze tosti zo bijzonder maakt, is de combinatie van verschillende texturen en smaken. We beginnen met zuurdesembrood, dat zorgt voor een stevige basis en een heerlijke bite. De doperwtenpuree is een beetje zoet en fris, terwijl de avocado juist romig en zacht is. De aspergetips geven een fijne knapperigheid en de geitenkaas zorgt voor een romige, lichtzure smaak die alles mooi samenbrengt.

Het maken van deze tosti is super easy. Begin met het pureren van de doperwten tot een grove puree en breng deze goed op smaak met peper en zout. Smeer de puree royaal op de boterhammen en verdeel daarover de geprakte avocado. Voeg de aspergetips toe en bedek alles met een royale laag zachte geitenkaas. Besmeer beide kanten van de tosti met boter en bak in een koekenpan tot -ie goudbruin en knapperig is.

Tosti met avocado
Tosti met avocado

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 boterhammen (wij gebruiken zuurdesembrood)
  • 200 gr doperwten, diepvries
  • 2 avocado's
  • 16 aspergetips
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • roomboter
  • peper en zout

Ingrediënten

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de diepvries-doperwten in een grote kom, schenk er kokend water op en laat 5 minuten staan. Giet de doperwten af door een vergiet. Schep ze over in een hoge maatbeker en pureer ze met een staafmixer tot een grove puree. Breng goed op smaak met peper en zout. 

  2. Besmeer 4 boterhammen royaal met de doperwtenpuree. Halveer de avocado’s, schep het vruchtvlees er uit en prak de avocado met een vork. Verdeel over de doperwtenpuree. Leg de asperges tips er op en verdeel er royaal zachte geitenkaas over. Leg een tweede boterham op de belegde boterhammen.

  3. Besmeer de bovenkant royaal met boter. Leg de tosti met de beboterde kant in een koekenpan en besmeer ook de andere kant met boter. Bak beide kanten goudbruin. Bak zo alle tosti’s. Snijd ze doormidden.

Tosti met avocado
Tosti met avocado

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in