Tosti met avocado
Zin in een tosti die nét even anders is dan de klassieke versie met ham en kaas? Probeer dan deze verrukkelijke tosti met avocado, doperwten en geitenkaas. Deze tosti is niet alleen superlekker, maar ook nog eens een perfecte oplossing voor als je een kater hebt… Het frisse van de doperwtenpuree en avocado, gecombineerd met de romige geitenkaas en knapperige aspergetips, zorgt voor een tosti 2.0 die je gegarandeerd weer op de been helpt.
Zo maak je deze frisse tosti met avocado
Wat deze tosti zo bijzonder maakt, is de combinatie van verschillende texturen en smaken. We beginnen met zuurdesembrood, dat zorgt voor een stevige basis en een heerlijke bite. De doperwtenpuree is een beetje zoet en fris, terwijl de avocado juist romig en zacht is. De aspergetips geven een fijne knapperigheid en de geitenkaas zorgt voor een romige, lichtzure smaak die alles mooi samenbrengt.
Het maken van deze tosti is super easy. Begin met het pureren van de doperwten tot een grove puree en breng deze goed op smaak met peper en zout. Smeer de puree royaal op de boterhammen en verdeel daarover de geprakte avocado. Voeg de aspergetips toe en bedek alles met een royale laag zachte geitenkaas. Besmeer beide kanten van de tosti met boter en bak in een koekenpan tot -ie goudbruin en knapperig is.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 boterhammen (wij gebruiken zuurdesembrood)
- 200 gr doperwten, diepvries
- 2 avocado's
- 16 aspergetips
- 200 gr zachte geitenkaas
- roomboter
- peper en zout
Ingrediënten
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de diepvries-doperwten in een grote kom, schenk er kokend water op en laat 5 minuten staan. Giet de doperwten af door een vergiet. Schep ze over in een hoge maatbeker en pureer ze met een staafmixer tot een grove puree. Breng goed op smaak met peper en zout.
Besmeer 4 boterhammen royaal met de doperwtenpuree. Halveer de avocado’s, schep het vruchtvlees er uit en prak de avocado met een vork. Verdeel over de doperwtenpuree. Leg de asperges tips er op en verdeel er royaal zachte geitenkaas over. Leg een tweede boterham op de belegde boterhammen.
Besmeer de bovenkant royaal met boter. Leg de tosti met de beboterde kant in een koekenpan en besmeer ook de andere kant met boter. Bak beide kanten goudbruin. Bak zo alle tosti’s. Snijd ze doormidden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in