Pan tosti met kaas
Tosti’s! We kunnen er geen genoeg van krijgen. Van een good old ham kaas tosti of een tosti met tonijn. Maar stel je wilt eens lekker uitpakken, maak dan deze pan tosti met gegrilde groenten. De gegrilde groenten kun je overigens ook kant en klaar kopen in de supermarkt en beleg de tosti dan met een mix van kazen. In dit geval hebben we pittige Roquefort kaas gebruikt, maar houd je daar niet van, dan voeg je gewoon wat extra belegen kaas toe. Elke kaas die goed wegsmelt is prima! En vergeet je brood niet in te smeren met roomboter, inderdaad roomboter dat maakt je tosti natuurlijk extra lekker.
Tosti in de pan
Natuurlijk hebben we een tosti-ijzer, of eigenlijk een contactgrill – maar het resultaat van een pan tosti is echt veel beter! We zagen het pas nog in een aflevering op Netflix van de serie Chef met daarin inderdaad de tosti in een pan. En inderdaad zo’n tosti uit een pan is 10x lekkerder! Ga jij het ook proberen met deze gegrilde groenten tosti’s?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 plakken casino wit
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 100 gr roquefort
- 8 plakken jong belegen kaas
- Roomboter om in te vetten
- Olijfolie
Lekker met
- Ketchup, pesto
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de aubergine en courgette in lange plakken van 0,5 cm dik. Verwarm een grillpan op hoog vuur of verwarm de contactgrill. Bestrijk de plakken met wat olijfolie en grill ze donkere streepjes krijgen. Zet de gegrilde groenten even apart.
Smeer 4 boterhammen in met boter (roomboter is natuurlijk het lekkerste). Beleg de andere 4 boterhammen met stukjes roquefort, belegen kaas, gegrilde groenten en dan opnieuw wat kaas – begin altijd met kaas en eindig altijd met kaas. Leg de andere 4 boterhammen met de boterkant aan de buitenkant op de belegde boterhammen.
Ik gebruik een koekenpan, maar je kunt ook de contactgrill of grillpan gebruiken. Ik vind het mooi als de tosti’s egaal bruin worden. Leg de boterkant in de pan en besmeer de kant die nu boven ligt ook met boter. Druk goed tegen de pan aan en bak tot het brood mooi bruin is en de helft van de kaas gesmolten. Keer de tosti dan om.
Haal uit de pan en halveer de tosti. Diagonaal of doormidden wat je leuk vindt. Serveer met ketchup of pesto.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in