Menu

Gegrilde groenten tosti’s

Tosti’s.. in van die interviews stellen ze wel eens de vraag “waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken”. Ik denk dan altijd, voor echt helemaal niets, laat me lekker slapen (ja, echte noodgevallen). Maar wanneer ik dan toch iets moet kiezen doe mij dan maar tosti’s. Sindskort maak ik ze weer good old fashioned in een koekenpan. Natuurlijk heb ik een tosti-ijzer, of eigenlijk een contactgrill – maar het resultaat in een koekenpan is echt veel beter! Ik zag pas een aflevering op Netflix van de serie Chef met daarin inderdaad de tosti in een pan. Nou ben ik wel in voor een testje en helemaal wanneer het over tosti’s gaat en inderdaad zo’n tosti uit een pan is 10x lekkerder! En ga jij het ook proberen met deze gegrilde groenten tosti’s?

kaasmix

Nou vind ik eigenlijk alle tosti’s lekker! Gewoon lekker met kaas – beetje ketchup er op, niets fancy’s en ik hoef geen avondeten meer. Maar stel je wilt eens lekker uitpakken, maak dan deze variant met gegrilde groenten. De gegrilde groenten kun je overigens ook kant en klaar kopen in de supermarkt en beleg de tosti dan met een mix van kazen. Ik houd van pittig en vind roquefort lekker. Maar elke kaas die goed wegsmelt is prima! En vergeet je brood niet in te smeren met roomboter, inderdaad roomboter dat maakt je tosti natuurlijk extra lekker.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 plakken casino wit
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100 gr roquefort
  • 8 plakken jong belegen kaas
  • Roomboter om in te vetten
  • Olijfolie

Lekker met

  • Ketchup, pesto

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine en courgette in lange plakken van 0,5 cm dik. Verwarm een grillpan op hoog vuur of verwarm de contactgrill. Bestrijk de plakken met wat olijfolie en grill ze donkere streepjes krijgen. Zet de gegrilde groenten even apart.

  2. Smeer 4 boterhammen in met boter (roomboter is natuurlijk het lekkerste). Beleg de andere 4 boterhammen met stukjes roquefort, belegen kaas, gegrilde groenten en dan opnieuw wat kaas – begin altijd met kaas en eindig altijd met kaas. Leg de andere 4 boterhammen met de boterkant aan de buitenkant op de belegde boterhammen.

  3. Ik gebruik een koekenpan, maar je kunt ook de contactgrill of grillpan gebruiken. Ik vind het mooi als de tosti’s egaal bruin worden. Leg de boterkant in de pan en besmeer de kant die nu boven ligt ook met boter. Druk goed tegen de pan aan en bak tot het brood mooi bruin is en de helft van de kaas gesmolten. Keer de tosti dan om.

  4. Haal uit de pan en halveer de tosti. Diagonaal of doormidden wat je leuk vindt. Serveer met ketchup of pesto.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST