Turkse tosti
Ben je al bekend met een Turkse tosti? Dit is een tosti gemaakt van Turks brood en een soort Turkse salami, genaamd sucuk. Dit is een pittige Turkse worst met heel veel knoflook. Met Turks brood kun je echt alle kanten op! Lekker om te dippen in labneh, je kunt er pizza van maken of ga dus voor deze lekkere Turkse tosti. Een Turkse tosti met sucuk, mozzarella, aioli, tomaat en rode ui. Eventueel kun je de sucuk vervangen voor gewone salami. Een ding is zeker: weer eens een andere tosti dan met ham en kaas!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 Turks brood
- 150 gr sucuk (of salami)
- 2 bollen mozzarella
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- Handjevol gemende salade
- Bakje aioli
- Zwarte peper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Snijd de mozzarella en de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen.
Snijd het Turks brood in kwarten en vervolgens door de helft.
Bestrijk de onderste helft met wat aioli en verdeel hierover de sucuk, een paar plakjes tomaat, plakjes mozzarella en eindig met wat rode ui. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
Leg de broodjes ongeveer vijf tot acht minuten in de voorverwarmde oven, totdat de mozzarella gesmolten is. Leg de andere helften er los bij.
Haal het Turks brood uit de oven en verdeel wat sla over de onderste helft. Leg de bovenkant erop.
Serveer de Turkse tosti met de overgebleven aioli.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in