Tosti met kipfilet
Dit is niet zomaar een broodje. Deze tosti met kipfilet is er een met bite! Sappige kipfilet, romige currymayo, gesmolten kaas én kimchi voor die lekkere pittige kick. Perfect voor als je zin hebt in comfort food met een twist.
Wat is kimchi?
Kimchi is een gefermenteerde groente uit de Koreaanse keuken. Meestal gemaakt van kool, met smaakmakers als knoflook, chili en gember. De smaak is pittig, zuur en een tikje funky. Je koopt kimchi in grotere supermarkten, maar de lekkerste haal je bij de toko of Aziatische supermarkt. Daar heb je ook vaak keuze uit verschillende soorten: van mild tot extra pittig, of met extra knoflook of daikon (Japanse rettich).
Welk brood kies je?
Wij gebruiken wit zuurdesembrood; die is stevig en knapperig, maar ook lekker zacht. Maar je kunt ook gewoon wit brood gebruiken, of donker desembrood nemen voor een stevigere smaak, of juist brioche proberen voor een zoetige twist.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 sneetjes wit zuurdesembrood
- 1 grote kipfilet (of 2 kleine)
- 120 gr kimchi
- 4 plakken belegen kaas
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- 6 el mayonaise
- 1 el gele currypasta
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Halveer de grote kipfilet in de lengte. Of gebruik 2 kleinere kipfilets. Breng ze op smaak met chilipeper en zout. Bak ze rondom gaar in een beetje olijfolie.
Laat afkoelen, en snijd de gebakken kip in dunne schuine plakken; dit eet straks makkelijker en voorkomt dat de vulling eruit glijdt.
Meng de mayonaise met de currypasta.
Knijp of schep de kimchi even uit boven een zeef, want te veel vocht maakt de tosti zompig en laat de kaas minder goed smelten.
Neem 2 sneetjes brood. Verdeel over elk sneetje 60 gram kimchi. Leg de plakjes kip erbovenop. Verdeel de kaas erover, en leg de andere boterhammen er bovenop.
Bestrijk beide kanten van de broodjes met de currymayonaise. Bak de tosti’s met kipfilet goudbruin in een pan, tosti-ijzer of contactgrill. Serveer de tosti met kipfilet met extra currymayo om in te dippen.
Variatietips
- Vega tosti: vervang de kip door gebakken paddenstoelen of pulled jackfruit (wel goed laten uitlekken, of eerst eventjes aanbakken)
- Nog meer pit? Voeg wat sriracha toe aan de currymayo
- Kaasliefhebber? Gebruik een combi van belegen kaas en cheddar voor extra smeuïgheid.
Bewaartip
Currymayo over? Bewaar afgedekt in de koelkast, daar blijft -ie zeker 3 dagen goed. Ook lekker als dip bij frietjes of op een hamburger.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
