Kimchi tosti

Kimchi tosti

Zin in een lunch met een pittige twist? Probeer dan onze kimchi tosti! Deze heerlijke sandwich van zuurdesembrood, belegen kaas en een scherpe kimchi van spitskool en wortel, gemarineerd in kimchi saus, is perfect voor iedereen die houdt van een beetje pit.

Wat deze tosti zo bijzonder maakt, is de combinatie van de romige, gesmolten kaas met de knapperige en pittige kimchi. Variatietip: voeg wat gesneden lente-ui of een paar druppels sriracha toe voor extra pit.

Cheat versie van kimchi

Het mooie is dat deze snelle kimchi-variant binnen een half uur klaar is, doordat we kant-en-klare kimchisaus gebruiken. Niet een échte officiële kimchi dus, maar gemak is ook fijn 😉

Wil je toch die authentieke gefermenteerde kimchi maken? Dat kan natuurlijk ook. Gebruik bijvoorbeeld een mengsel van dunne reepjes spitskool en wortel, zout, knoflook, gember, lente-ui, suiker, vissaus en gochugaru (Koreaanse chilivlokken). Zout de spitskool en laat een paar uur staan. Spoel af en meng met een pasta van knoflook, gember, lente-ui, suiker, vissaus en gochugaru. Doe het mengsel in een luchtdichte pot en laat 3-7 dagen bij kamertemperatuur fermenteren. Vergeet niet dagelijks de pot even te openen om de lucht eruit te laten. Bewaar daarna in de koelkast. Perfect voor je kimchi tosti!

Kimchi tosti
Kimchi maken
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 st.

  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • 300 gr spitskool
  • 100 gr wortel julienne
  • 50 ml kimchi saus
  • 8 plakken belegen kaas
  • Boter om te besmeren

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de kimchi. Snijd de spitskool en wortel in dunne reepjes. Doe in een kom en voeg kimchisaus toe (wij gebruiken die van Kikkoman). Roer om en laat minimaal een half uur marineren. Je kan natuurlijk ook een kant en klare kimchi gebruiken van de toko.

  2. Verdeel 2 plakken kaas over een boterham. Verdeel er een flinke lepel kimchi overheen en leg de tweede boterham erbovenop.

  3. Bestrijk de boven- en de onderkant met boter en bak de kimchi tosti’s goudbruin in de pan.

    Serveer de kimchi tosti meteen.

Kimchi tosti

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in