Croque monsieur

Croque monsieur

Houd je van tosti’s? Probeer dan ook zeker eens een croque monsieur. Deze Franse klassieker moet je een keer geproefd hebben. Croque monsieur eet je als lunch, maar zou ook goed kunnen als lichte maaltijd met een groene salade erbij. Lekker makkelijk! Hij is net even anders dan je gewone tosti ham kaas. Je bereidt hem in de oven en in plaats van plakjes kaas maak je een romige bechamelsaus met  gruyère. De bechamelsaus smeer je tussen het broodje en er bovenop. Als extraatje voegen we naast de ham, nog wat spinazie toe. Zo lekker! Naar de winkel dus!
Croque monsieur
Croque monsieur
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 sneetjes casino wit
  • 100 gr spinazie
  • 4 plakken beenham
  • 50 gr bloem
  • 200 gr geraspte gruyère
  • 50 gr roomboter
  • 500 ml volle melk
  • 5 gr bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht)

  2. Begin met het maken van de bechamelsaus. Smelt de roomboter in een steelpannetje zonder het te laten verkleuren. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten goed door. Haal de pan van het vuur en klop met een garde beetje voor beetje de melk door de bloem, zo ontstaan er zo min mogelijk klontjes. Zet de pan terug op het vuur, laat in 3-4 minuten tot de gewenste dikte inkoken. Roer de gruyère er doorheen totdat het gesmolten is en breng royaal op smaak met peper en zout.

  3. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk elk sneetje met de bechamelsaus. Beleg 4 sneetjes met spinazie, plakken beenham en wat gehakte bieslook. Bedek de 4 sneetjes met een sneetje met bechamelsaus. Bak de croque monsieur 20 minuten goudbruin in de oven.

Croque monsieur
Croque monsieur

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.