Croque monsieur

Croque monsieur

Houd je van tosti’s? Orobeer dan ook zeker eens een croque monsieur. Deze Franse klassieker moet je een keer geproefd hebben. Croque monsieur eet je als lunch, maar zou ook goed kunnen als lichte maaltijd met een groene salade erbij. Lekker makkelijk! Hij is net even anders dan je gewone tosti ham kaas. Je bereidt hem in de oven en in plaats van plakjes kaas maak je een romige bechamelsaus met  gruyère. De bechamelsaus smeer je tussen het broodje en er bovenop. Als extraatje voegen we naast de ham, nog wat spinazie toe. Zo lekker! Naar de winkel dus!
Croque monsieur
Croque monsieur

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 sneetjes casino wit
  • 100 gr spinazie
  • 4 plakken beenham
  • 50 gr bloem
  • 200 gr geraspte gruyère
  • 50 gr roomboter
  • 500 ml volle melk
  • 5 gr bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht)

  2. Begin met het maken van de bechamelsaus. Smelt de roomboter in een steelpannetje zonder het te laten verkleuren. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten goed door. Haal de pan van het vuur en klop met een garde beetje voor beetje de melk door de bloem, zo ontstaan er zo min mogelijk klontjes. Zet de pan terug op het vuur, laat in 3-4 minuten tot de gewenste dikte inkoken. Roer de gruyère er doorheen totdat het gesmolten is en breng royaal op smaak met peper en zout.

  3. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk elk sneetje met de bechamelsaus. Beleg 4 sneetjes met spinazie, plakken beenham en wat gehakte bieslook. Bedek de 4 sneetjes met een sneetje met bechamelsaus. Bak de croque monsieur 20 minuten goudbruin in de oven.

Croque monsieur
Croque monsieur

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Tosti Brood en deeg Franse recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)

18 juli 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in