Menu

Tuna melt tosti’s

Wij zijn hier thuis dol op tosti’s en dan ook in alle soorten en maten. Mooi egaal goudbruin gebakken casino witjes in een pan met perfect gesmolten jong belegen kaas, robuust boerenbrood uit de contactgrill met Italiaanse kazen, panini’s met zongedroogde tomaatjes en alles er tussen in. Tosti’s met extra bramenjam, homemade ketchup tot pesto! Je begrijpt dan denk wel dat wij van deze tuna melt tosti’s zeer enthousiast worden. Goh en wat heb je daar dan voor nodig? Eigenlijk ben je zo klaar, ik maak ze namelijk met een lekkere tonijnsalade uit de winkel, voeg kaas en wat bieslook toe en dan kunnen ze al in de pan (of op de grill, bbq – tostiapparaat). Oh misschien heb je geen idee waar ik het over heb! Maar een tuna melt is in Amerika een ware klassieker. Het is een sandwich met tonijnsalade en gesmolten kaas.

Wil je liever geen kant-en-klare tonijnsalade gebruiken?

Wanneer je voor de tonijnsalade gaat zoals in het recept, lekker makkelijk en snel klaar, kies er dan wel eentje uit die wat grover is. Je kunt er eventueel een extra blikje tonijn doorheen mengen, zodat er nog meer tonijnsmaak aan je tuna melt komt. Of je maakt de salade zelf. Ook niet echt veel werk: blikje tonijn, wat mayonaise, rauwe rode ui in dunne plakjes en wat bieslook, eventueel een augurkje. Ik vind het lekkerder met boerenbrood te maken en een jong belegen kaas. Het liefste zou ik overal oude kaas op eten, maar dat smelt zo slecht. Aan jong belegen zit net even meer smaak dan een jonge variant (die nog beter smelt), maar hij smelt wel heel fijn. Besmeer het brood aan de buitenkanten met roomboter voor een nog lekkerder resultaat!

4 personen

Ingrediënten voor 4 tosti's

  • 8 sneden brood
  • 1 bakje tonijnsalade (a 150 gr)
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje bieslook
  • 8 plakken jong belegen kaas
  • roomboter om het brood mee in te vetten

Zo maak je het

  1. Hak de bieslook fijn. Beleg 4 sneden brood met tonijnsalade, verdeel de bieslook en kappertjes over de 4 sneden brood. Leg op elk sneetje een plak kaas en dek af met nog een snee brood. Besmeer zowel de onder als bovenkant van de tosti met roomboter.

  2. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de tuna melt tosti’s goudbruin. Draai met regelmaat om. De tosti’s zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn en de kaas mooi gesmolten is. Serveer direct.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST