Pittige tosti met gehakt (vlamtosti)
In het begin van mijn zwangerschap heb ik heel veel tosti’s gegeten. Yes het was weer zover. Ook bij Merlijn was dit zo’n beetje het enige waar ik zin in had. Gewoon een klassieke tosti met ham en kaas en ketchup ernaast. Nu de ergste misselijkheid weer voorbij is, is mijn eet repertoire ook weer wat uitgebreid. Het is niet zo als het was, maar ik eet wel weer meer dingen dan in het begin. Er zit warempel variatie in mijn tosti’s. Tijdens een kookdag maakte ik deze vlamtosti met pittig gehakt. Heel lekker! Vooral Annika vindt dit heerlijk. Ik ben zelf nogal voorzichtig met pittig eten (kan niet zoveel hebben), maar Annika houdt er wel van. Maar je kan hem dus zo pittig maken als je zelf wilt. Ook handig voor Sinterklaasavond, als iedereen toch al vol zit van de pepernoten en je niet zo’n grote trek hebt.
Panini in de grill
Je kan natuurlijk gewoon brood gebruiken, maar ik heb gekozen voor panini’s. Die panini’s doen mij denken aan de tijd dat ik nog op kantoor werkte bij het UMCG in Groningen. In het bedrijfsrestaurant at ik heel vaak een panini met tonijn en kaas. Zo lekker! Maar zelf thuis maken kan dus ook. Ik heb zelf een elektrische grill, zo eentje die je dubbel kunt klappen. Dat is echt ideaal, want je kan hier dus hele lekkere tosti’s mee maken. Maar je kan hem ook gebruiken om burgers of kip te grillen, of courgette en aubergine en je kan er ook op gourmetten. Wij gebruiken hem best wel vaak. Wel voornamelijk voor tosti’s. Deze vlamtosti ga ik in ieder geval nog vaker maken. Kijk hier voor nog meer lekkere tosti recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 pittige tosti's
- 2 panini's
- 150 gr gehakt
- 1 sjalotje
- 1 tl sambal ((of meer naar wens))
- 1 el tomatenpuree
- 2 plakken kaas
- Zout
- Olijfolie
Lekker erbij
- Chilisaus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper het sjalotje. Fruit deze aan in iets olijfolie.
Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rondom aan. Breng het gehakt verder op smaak met wat zout.
Verdeel het gehakt over de panini’s en beleg ze met kaas.
Leg de pittige tosti tussen je grill of tosti-ijzer en grill totdat het broodje goudbruin zijn. Serveer de vlamtosti met chilisaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in