fbpx
Menu

Pittige tosti met gehakt (vlamtosti)

In het begin van mijn zwangerschap heb ik heel veel tosti’s gegeten. Yes het was weer zover. Ook bij Merlijn was dit zo’n beetje het enige waar ik zin in had. Gewoon een klassieke tosti met ham en kaas en ketchup ernaast. Nu de ergste misselijkheid weer voorbij is, is mijn eet repertoire ook weer wat uitgebreid. Het is niet zo als het was, maar ik eet wel weer meer dingen dan in het begin. Er zit warempel variatie in mijn tosti’s. Tijdens een kookdag maakte ik deze pittige tosti met gehakt, ze noemen dit ook wel vlamtosti. Heel lekker! Vooral Annika vindt dit heerlijk. Ik ben zelf nogal voorzichtig met pittig eten (kan niet zoveel hebben), maar Annika houdt er wel van. Maar je kan hem dus zo pittig maken als je zelf wilt. Ook handig voor Sinterklaasavond, als iedereen toch al vol zit van de pepernoten en je niet zo’n grote trek hebt.

Panini in de grill

Je kan natuurlijk gewoon brood gebruiken, maar ik heb gekozen voor panini’s. Die panini’s doen mij denken aan de tijd dat ik nog op kantoor werkte bij het UMCG in Groningen. In het bedrijfsrestaurant at ik heel vaak een panini met tonijn en kaas. Zo lekker! Maar zelf thuis maken kan dus ook. Ik heb zelf een elektrische grill, zo eentje die je dubbel kunt klappen. Dat is echt ideaal, want je kan hier dus hele lekkere tosti’s mee maken. Maar je kan hem ook gebruiken om burgers of kip te grillen, of courgette en aubergine en je kan er ook op gourmetten. Wij gebruiken hem best wel vaak. Wel voornamelijk voor tosti’s. Deze vlamtosti ga ik in ieder geval nog vaker maken.

2 personen

Ingrediënten voor 2 pittige tosti's

  • 2 panini's
  • 150 gr gehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 tl sambal ((of meer naar wens))
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 plakken kaas
  • Zout
  • Olijfolie

Lekker erbij

  • Chilisaus

Zo maak je het

  1. Pel en snipper het sjalotje. Fruit deze aan in iets olijfolie.

  2. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rondom aan. Breng het gehakt verder op smaak met wat zout.

  3. Verdeel het gehakt over de panini’s en beleg ze met kaas.

  4. Leg de pittige tosti tussen je grill of tosti-ijzer en grill totdat het broodje goudbruin zijn. Serveer de vlamtosti met chilisaus.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Angela
    4 december 2019 om 18:31

    Johnny, woow, invriezen, dat is echt mega slim!

  • Johnny
    4 december 2019 om 11:59

    Bijna hetzelfde als de mijne (qua recept) alleen voeg ik nog chiliflokken toe (van de turkse supermarkt), tabasco, uienpoeder, knoflookpoeder en peper. Maar ik maak het dan ook per 1kg en vries het in zodat ik op elk gewenst moment heel snel zo een tosti in elkaar kan goojen!

Reactie plaatsen