zoet zure komkommer

Zoet Zure Komkommer

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zoet zure komkommer voor ons maakte. Dat deed ze heel simpel met een schepje suiker en een scheutje azijn. En zoet zure komkommer is eigenlijk ook niet meer dan dat.

Ik heb mijn zoet zure komkommer nog even wat extra pit gegeven door er een half pepertje aan toe te voegen. Ook heb ik de dressing kort aan de kook gebracht, hierdoor lossen de suiker korrels op en krijg je een gladde zoet zure dressing.  Deze komkommersalade is lekker fris bij een Indonesische maaltijd zoals rendang. 

Ingrediënten
1 komkommer
1/2 rode peper
50 ml (rijst)azijn
1 el suiker

Zo maak je het
Maak dunne linten van de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller. Je kan natuurlijk ook gewoon plakjes komkommer snijden, maar deze linten staan zo leuk.

zoet zure komkommer

Hak de rode peper in kleine stukjes.

Verwarm de azijn met de suiker en de peper even kort.

zoet zure komkommer

 

Laat het een minuut of 2 koken, tot de suiker is opgelost.

Giet het hete mengsel over de komkommer. Zo trekken de smaken goed in de komkommer.

Laat de komkommer afkoelen en zet het in de koelkast.

Serveer de komkommer salade koud.

zoet zure komkommer

 

Italiaanse broodsalade | Panzanella
Maïskoekjes
Bewaar
9 Comments
  • Bertien

    14 mei 2016 at 18:24 Beantwoorden

    Echt heerlijk! Dank je wel voor het recept!

  • Eddy Bracke

    28 november 2015 at 03:33 Beantwoorden

    ik probeer dit kijken of het een beetje overeen komt zoals moeders het maakte gewoon lekker zuure komkommer schijfjes ik kan het altijd een beetje bij schaven zodat het toch de manier word zoals moeders het deed ik kan het haar helaas niet meer vragen maar als ik wat lekkers hier uit maak is het ook super bedankt voor het delen

  • Wieneke van den Berg

    22 januari 2015 at 16:59 Beantwoorden

    Ik heb het gemaakt met citroensap, is ook echt heerlijk met dat pepertje. \r\nEn wat een leuke site heb je. \r\nIk heb hem onder favorieten gezet.

  • Annette

    21 januari 2015 at 13:04 Beantwoorden

    Bedankt! Echt heel lekker! En zo simpel

  • joyce

    12 november 2013 at 19:36 Beantwoorden

    Ik maak het vaak met chili saus, is ook zoetzuur! Geen suiker meer nodig

  • corine

    27 augustus 2013 at 23:38 Beantwoorden

    En weet je? ik heb je recept klaargemaakt vanavond voor bij de zomerse slastampot voor een stevige bite erbij en het was lekkurrrr!\r\n\r\nBedankt 🙂

  • Joyce

    27 augustus 2013 at 12:08 Beantwoorden

    Dit recept ga ik eens opslaan! Had het laatst eens geprobeerd maar toen was het niet zo lekker geworden haha

  • MySimplySpecial

    27 augustus 2013 at 10:26 Beantwoorden

    Dit blijft lekker inderdaad!

Plaats een reactie