zoet zure komkommer

Zoetzure komkommer

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zoetzure komkommer voor ons maakte. Dat deed ze heel simpel met een schepje suiker en een scheutje azijn. En zoetzure komkommer is eigenlijk ook niet meer dan dat.

Wij hebben de zoet zure komkommer nog even wat extra pit gegeven door er een half pepertje toe te voegen. Ook brengen we de dressing kort aan de kook, hierdoor lossen de suiker korrels op en krijg je een gladde zoet zure dressing.

Deze komkommersalade is lekker fris bij een Indonesische maaltijd zoals rendang. PS we hebben ook nog een tip voor een supersnelle methode, voeg een lepel sushi azijn toe aan je komkommer. Dan heb je meteen de zoetzure smaak te pakken.

zoet zure komkommer
zoet zure komkommer
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 0,5 rode peper
  • 100 ml azijn
  • 2 el suiker

Zo maak je het

  1. Snijd de komkommer in plakjes of schaaf er linten van. Doe dit in een bakje of schone pot.

  2. Hak de rode peper in kleine stukjes. Verwarm de azijn met de suiker en de peper in een steelpannetje. Laat het een minuut of 2 koken, totdat de suiker is opgelost. Giet het hete mengsel over de komkommer. Zo trekken de smaken goed in de komkommer. Laat de zoetzure komkommer afkoelen en zet het in de koelkast.

    Serveer de komkommer salade koud.

komkommersalade met azijn
zoet zure komkommer

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (590 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Aziatische recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in