Kipsaté met rijst

Kipsaté met rijst

Dit is echt een heerlijk recept voor kipsaté. We serveren hem met rijst, maar met friet kan natuurlijk ook. Je hebt dit in 30 minuten gemaakt. Alle smaak komt van de kipsaté marinade welke bestaat uit een mengsel van ketjap, sambal en gemberpoeder. Heel handig voor het marineren zijn afsluitbare diepvrieszakjes. Schenk de marinade in het zakje, voeg de stukjes kip toe en sluit het zakje. Masseer daarna de marinade in de kip en laat het zakje 10 minuten liggen. Wanneer je langer de tijd hebt kun je het langer doen, zelfs al een avond van te voren. Hoe langer de marinade in kan trekken hoe meer smaak de stukjes kip krijgen. Natuurlijk hebben we het getest: na 10 minuten is de kip echt al superlekker!

Kipsaté maken

Voor een echte kipsaté rijg je de stukjes kip op een spiesje (die je normaal bijvoorbeeld voor de bbq gebruikt). Maar stel je hebt even geen zin in dat gepriegel, dan bak je de stukjes gewoon los in de pan. Het allerlekkerste is om de spiesjes te grillen in een grillpan. Ze krijgen dan een lekkere gegrilde bbq-smaak. Heb je geen grillpan, in een koekenpan bakken werkt ook heel goed. Maak de rijst erbij en serveer met kroepoek en satésaus. Die kan je kant en klaar kopen, of zelf maken.

Kipsaté met rijst
Kipsaté met rijst

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kippendijfilets
  • 300 gr basmatirijst
  • 500 gr doperwten
  • 4 bosuien
  • 4 tl gemberpoeder
  • 100 ml ketjap
  • 1 el sambal
  • 4 el seroendeng
  • zonnebloemolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Begin met de kipsaté marinade. Meng de ketjap samen met het gemberpoeder en de sambal in een kom door elkaar. Schenk de marinade in een diepvrieszakje. Snijd de kippendijen in stukjes van 4 centimeter. Doe ze in het zakje. Masseer de marinade in de kippendijen. Laat 10 minuten staan.

  2. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  3. Rijg de kip aan de spiesjes (2 spiesjes per persoon) en grill of bak ze in een koeken- of grillpan in 6-8 minuten rondom bruin. Draai ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Leg ze op een bord en bedek met aluminiumfolie om ze warm te houden.

  4. Was de bosuien en snijd ze in dunne ringetjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Schep de rijst in de pan en schep 4-5 minuten om. Voeg de doperwten toe en schep 2-3 minuten door tot de erwtjes zijn opgewarmd.

  5. Verdeel de rijst over de borden, leg de kipsaté er op en garneer met bosuiringetjes en seroendeng. Lekker met kroepoek en satesaus.

Kipsaté met rijst
Kipsaté met rijst

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (12 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Rijst Aziatische recepten Chinese recepten Indonesische recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in