Indonesische Rendang
Lekker recept voor rendang. Een Indonesisch recept voor stoofvlees van rundvlees in kokosmelk. Beef rendang is heel makkelijk om te maken. Bij de toko en in de supermarkt vind je ook lekkere boemboes, maar zelf rendang maken zonder pakjes en zakjes is ook echt niet ingewikkeld. Zoals het met alles stoofpotjes gaat duurt het even voordat het klaar is. Hoe langer het vlees staat, hoe lekkerder het wordt. Stiekem vind ik het de volgende dag het allerlekkerste. Lekker met sajoer boontjes erbij.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr rundvlees (riblappen)
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 3 cm verse gember
- 1 stengel sereh
- 1 tl laos
- 1 - 2 tl sambal
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- 2 blaadjes limoenblad (kaffir)
- 400 ml kokosmelk
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snij het rundvlees in blokjes en bak het aan in wat olijfolie.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit samen met de sambal en alle specerijen toe aan het vlees. Bak dit geheel goed aan. Door verhitting komen de smaken vrij.
Voeg de kokosmelk, het limoenblad, de gekneusde sereh en de verse gember toe.
Laat de rendang gedurende 2,5 uur zachtjes stoven.
Breng de rendang op smaak met iets zout. Verwijder het limoenblad, de sereh en verse gember voor het serveren.
Serveer het stoofvlees met rijst en sajoer boontjes. (=pittige boontjes)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in