Indonesische Rendang

Indonesische Rendang

Lekker recept voor rendang. Een Indonesisch recept voor stoofvlees van rundvlees in kokosmelk. Beef rendang is heel makkelijk om te maken. Bij de toko en in de supermarkt vind je ook lekkere boemboes, maar zelf rendang maken zonder pakjes en zakjes is ook echt niet ingewikkeld. Zoals het met alles stoofpotjes gaat duurt het even voordat het klaar is. Hoe langer het vlees staat, hoe lekkerder het wordt. Stiekem vind ik het de volgende dag het allerlekkerste. Lekker met sajoer boontjes erbij.

Indonesische Rendang

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr rundvlees (riblappen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 3 cm verse gember
  • 1 stengel sereh
  • 1 tl laos
  • 1 - 2 tl sambal
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 2 blaadjes limoenblad (kaffir)
  • 400 ml kokosmelk
  • Zout

Zo maak je het

  1. Snij het rundvlees in blokjes en bak het aan in wat olijfolie.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit samen met de sambal en alle specerijen toe aan het vlees. Bak dit geheel goed aan. Door verhitting komen de smaken vrij.

  3. Voeg de kokosmelk, het limoenblad, de gekneusde sereh en de verse gember toe.

  4. Laat de rendang gedurende 2,5 uur zachtjes stoven.

  5. Breng de rendang op smaak met iets zout. Verwijder het limoenblad, de sereh en verse gember voor het serveren.

    Serveer het stoofvlees met rijst en sajoer boontjes. (=pittige boontjes)

Indonesische Rendang

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Rundvlees Aziatische recepten Indonesische recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (197 stemmen)

17 januari 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in