
Indonesische Rendang
Lekker recept voor rendang. Een Indonesisch recept voor stoofvlees van rundvlees in kokosmelk. Beef rendang is heel makkelijk om te maken. Bij de toko en in de supermarkt vind je ook lekkere boemboes, maar zelf rendang maken zonder pakjes en zakjes is ook echt niet ingewikkeld. Zoals het met alles stoofpotjes gaat duurt het even voordat het klaar is. Hoe langer het vlees staat, hoe lekkerder het wordt. Stiekem vind ik het de volgende dag het allerlekkerste. Lekker met sajoer boontjes erbij.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr rundvlees (riblappen)
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 3 cm verse gember
- 1 stengel sereh
- 1 tl laos
- 1 - 2 tl sambal
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- 2 blaadjes limoenblad (kaffir)
- 400 ml kokosmelk
- Zout
Zo maak je het
Snij het rundvlees in blokjes en bak het aan in wat olijfolie.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit samen met de sambal en alle specerijen toe aan het vlees. Bak dit geheel goed aan. Door verhitting komen de smaken vrij.
Voeg de kokosmelk, het limoenblad, de gekneusde sereh en de verse gember toe.
Laat de rendang gedurende 2,5 uur zachtjes stoven.
Breng de rendang op smaak met iets zout. Verwijder het limoenblad, de sereh en verse gember voor het serveren.
Serveer het stoofvlees met rijst en sajoer boontjes. (=pittige boontjes)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan