Rode bietjes met feta uit de Airfryer

Rode bietjes met feta uit de Airfryer

Rode bietjes met feta is echt een gouden combinatie. De zoete, aardse smaak van de bieten past namelijk supergoed bij het romige en zoute van de feta. In de airfryer worden de bietjes heerlijk geroosterd: zacht van binnen en een beetje gekarameliseerd van buiten. Dat maakt dit gerecht zo lekker én verrassend simpel. Wij serveren het graag als bijgerecht bij een etentje, maar eerlijk gezegd eten we het net zo lief als lunch met wat platbrood erbij.

“Rode bieten en feta zijn echt zo’n match made in heaven, dat blijft altijd een succes.”

Pauline

Rode bietjes met feta uit de Airfryer, of oven?

Heb je geen airfryer in huis? Geen probleem. Je kunt de bieten ook gewoon in de oven roosteren. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en de kruiden en rooster ze in ongeveer 40 minuten op 200 graden.

Wil je wat tijd besparen, gebruik dan voorgekookte bieten. Laat deze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd in parten, kruid ze en rooster ze daarna nog 20 minuten in de oven of 15 minuten in de airfryer. Zo worden ze alsnog lekker geroosterd en krijg je die volle smaak.

Ingredient biet
Rode bietjes met feta uit de Airfryer

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 rauwe rode bieten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl za'atar
  • 1 tl sumak
  • chilivlokken en zeezout
  • olijfolie

Feta spread

  • 200 gr feta
  • 2 el zure room
  • Kneepje citroensap
  • 40 gr pistachenoten
  • peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de rode bieten en snijd in dunne parten. Doe in een kom.

  2. Hak de knoflook fijn. Voeg dit samen met 1 el olijfolie, de za’atar, sumak, chilivlokken en zeezout bij de bieten. Meng door elkaar.

  3. Doe de bieten in het mandje van je Airfryer en rooster ze in 30 minuten gaar op 180 graden.

  4. Maak ondertussen de feta dip. Klop de feta met de zure room, een kneepje citroensap en een snuf peper en zout luchtig in je keukenmachine. Smeer mooi uit over een groot bord.

  5. Serveer de warme rode bietjes met feta dip. Garneer met gehakte pistachenoten.

Variatietips

  • Vervang de pistachenoten eens door walnoten of amandelen, net zo lekker knapperig.
  • Voeg wat honing toe over de geroosterde bieten voor een zoetje.
  • Serveer een frisse salade naast de rode bietjes met feta, bijvoorbeeld eentje met rucola en sinaasappel.
  • Geen za’atar in huis? Gedroogde tijm of oregano werkt ook prima.

Bewaartip

De feta spread kun je prima een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast, goed afgedekt in een bakje. De geroosterde bieten smaken het lekkerst versgeroosterd, maar je kunt ze eventueel tot twee dagen in de koelkast bewaren. Warm ze voor het serveren dan kort op in de oven of airfryer.

Rode bietjes met feta
Rode bietjes met feta uit de Airfryer

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Kerstmenu

Stuur me de recepten!