Panzanella

Panzanella

Panzanella is het ideale no waste recept. Deze Italiaanse broodsalade wordt gemaakt van restjes oud brood.Wij zijn nogal van het type No waste. Eten weggooien dat gebeurt in huize Uit Paulines Keuken bijna niet. Een restje Turks brood (dat al een beetje droog geworden was) toverden we in een handomdraai om tot een heerlijke maaltijdsalade. Een echte gezinsfavoriet is het!

Panzanella
Panzanella

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr Turks brood (mag oud zijn)
  • 500 gr gemengde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 30 gr parmezaan
  • 1 takje verse tijm
  • 5 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Neem een grote ovenschaal. Scheur het brood in stukken van ongeveer 2 x 2 cm en leg deze in de schaal. Snijd de rode ui in partjes en voeg deze bij het brood. Was de tomaatjes, halveer ze eventueel en voeg ze bij het brood.

     

  3. Pers een teentje knoflook uit boven de schaal en besprenkel het geheel royaal met olijfolie.Voeg de blaadjes van de tijm en wat peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar.

  4. Rooster het geheel gedurende 10 – 15 minuten in de oven. Garneer de broodsalade met verse basilicum en parmezaan.

Panzanella
Panzanella

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in