Maiskoekjes

Maiskoekjes

Maiskoekjes zijn lekker bij de borrel, tijdens de lunch of als bijgerecht bij een maaltijd. Van oorsprong is het een Indische snack die je in meerdere varianten kan maken. Al eerder maakten we courgettekoekjes en deze maiskoekjes zijn hier weer een beetje op geïnspireerd. Voor dit maiskoekjes recept maak je eigenlijk een soort dik pannenkoekenbeslag met groente erdoor en geraspte kaas. Dit is toch ook een top combinatie, we like! Maiskoekjes maken is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Je kan de Indische maiskoekjes heel goed een dag van te voren maken en eventueel nog op te warmen. Maar ook koud zijn de maiskoekjes al lekker. Aan de bak dan maar!

 

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 15 - 30 stuks

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 400 gr uitgelekte mais
  • 0,5 rode peper
  • 2 lente-uitjes
  • 10 gr peterselie
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • Olijfolie
  • Snufje zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een beslag van het bakmeel, het ei, de melk en een snufje zout.

  2. Snipper de lente-uitjes en voeg 2/3 toe aan het beslag.

  3. Hak de rode peper fijn en voeg deze bij het beslag. Als je van pittig houdt, kan je natuurlijk ook een hele peper gebruiken.

  4. Voeg de mais bij het beslag en voeg de geraspte kaas toe.

  5. Breng het mengsel nog wat extra op smaak met wat zeezout en de gehakte peterselie. Meng alles goed door elkaar.

  6. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan.

  7. Leg lepels beslag in de pan en bak de maiskoekjes aan weerszijden goudbruin. Je kan dus meerdere koekjes tegelijk bakken. Wij hebben ze nu vrij groot gemaakt, maar je kunt ze ook kleiner maken.

  8. Bewaar ze in de koelkast of eet ze meteen op.

Maiskoekjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in