
Chocolademelk zonder melk
Warme choco hoort bij de winter. Na een flinke strandwandeling drink ik het liefst lekkere warme chocolademelk. Ik maakte deze keer een spicy chocolademelk zonder melk. De specerijen geven net een beetje extra pit aan de choco. De amandelmelk zorgt voor een lekkere romige en nootachtige smaak. Ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt. Maar je zou ook een gezoete variant kunnen gebruiken.
Als je jezelf extra wil verwennen, voeg dan marshmallows toe, ze zijn lekker fluffy en smelten op je tong. Deze kun je uiteraard weglaten voor een healthy warme choco. Daar smaakt hij echt niet minder lekker om.
Ingrediënten voor 2 mokken
400 ml ongezoete amandelmelk
60 gr pure chocola
2 tl honing
1 kaneelstokje
2 kardemom peulen
Snufje nootmuskaat
Snufje zout
Mini Marshmallows
Zo maak je het
Verwarm de amandeldrink met het kaneelstokje, de nootmuskaat, een snuf zout en de gekneusde kardemom peulen op het vuur.
Laat het ongeveer 8 minuten op een zacht vuur trekken. Let er op dat het niet overkookt.
Haal de pan van het vuur en verwijder de kardemom peulen en het kaneelstokje.
Breek de chocolade in stukjes en laat deze smelten in de amandeldrink.
Voeg de honing toe.
Giet de warme choco in bekers en garneer ze met de mini marshmallows.
Een lekkere en healthy treat.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan