Kruidnoten bakken (pepernoten)

Kruidnoten bakken (pepernoten)

Heb jij al zelf kruidnoten gebakken? Dit is een superlekker en makkelijk recept voor kruidnoten. Kruidnoten staan bij ons vooral bekend als pepernoten, maar officieel zijn pepernoten groter en zachter, een beetje zoals taaitaai. Hoe je het noemt maakt wat ons betreft niet uit, lekker zijn ze wel. En ook heel leuk om samen met je kind te maken. Oh en als je ze extra lekker wilt, dip ze dan even in de gesmolten witte chocola en bestrooi ze met cacao. Dan krijg je truffel kruidnoten en die zijn helemaal next level.

Kruidnoten bakken (pepernoten)
Kruidnoten bakken (pepernoten)

Ingrediënten voor 1 grote pot vol

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gr koude roomboter (in blokjes)
  • 40 ml melk
  • 1,5 el speculaas kruiden
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed het totdat er een deegbal ontstaat. Is het te droog, voeg dan een el extra melk toe.

  2. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een knikker. Je kan ook grotere balletjes maken of leuke vormen, alleen dan moet je de baktijd wel iets verlengen. Bak de kruidnoten in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze dan in een koektrommel.

Kruidnoten bakken (pepernoten)
Kruidnoten bakken (pepernoten)

Tags

Koekjes recepten Sinterklaas Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (28 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in