
Lekkerste banana bread met pindakaas
Yum, dit banana bread is voor mij het perfecte gezonde tussendoortje. Als je deze op zondag maakt, kun je er de rest van de week van genieten. Dit peanutbutter bananabread recept is lekker als tussendoortje, bij de koffie of voor in de lunchtrommel mee naar werk of school. Het kost je slechts 5 minuten aan voorbereidingstijd, dan zet je het peanutbutter bananabread even een uurtje in de oven en klaar ben je. Fijn toch?
Bekijk de video
Ik heb dit recept voor jullie gefilmd. Bekijk hier de video:
Hoe bewaar je bananabread?
Ik krijg vaak de vraag hoe je banana bread het beste kunt bewaren. Je kunt het maximaal 3 dagen buiten de koelkast bewaren, verpakt in aluminiumfolie. Maar je kunt het ook heel goed invriezen. Snijd het alvast in plakjes, vries ze in en haal er iedere dag een plakje uit om mee te nemen naar kantoor. Handig toch?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10 plakjes
- 200 gr (spelt)bloem
- 3 eieren
- 4 rijpe bananen
- 75 gr pindakaas
- 50 gr pure chocoladestukjes
- 60 gr dadels
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl koekkruiden
- Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Pureer 3 bananen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes.Mix de eieren en de pindakaas doorheen. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en de koekkruiden toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng kort.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm. Halveer de 4e banaan en leg deze bovenop het banana bread.
Bak het bananabread in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het banana bread is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan