Lekkerste banana bread met pindakaas

Lekkerste banana bread met pindakaas

Yum, dit banana bread is voor mij het perfecte gezonde tussendoortje. Als je deze op zondag maakt, kun je er de rest van de week van genieten. Dit peanutbutter bananabread recept  is lekker als tussendoortje, bij de koffie of voor in de lunchtrommel mee naar werk of school. Het kost je slechts 5 minuten aan voorbereidingstijd, dan zet je het peanutbutter bananabread even een uurtje in de oven en klaar ben je. Fijn toch?

Bekijk de video

Ik heb dit recept voor jullie gefilmd. Bekijk hier de video:

Hoe bewaar je bananabread?

Ik krijg vaak de vraag hoe je banana bread het beste kunt bewaren. Je kunt het maximaal 3 dagen buiten de koelkast bewaren, verpakt in aluminiumfolie. Maar je kunt het ook heel goed invriezen. Snijd het alvast in plakjes, vries ze in en haal er iedere dag een plakje uit om mee te nemen naar kantoor. Handig toch?

Lekkerste banana bread met pindakaas
Lekkerste banana bread met pindakaas

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 10 plakjes

  • 200 gr (spelt)bloem
  • 3 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 75 gr pindakaas
  • 50 gr pure chocoladestukjes
  • 60 gr dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
    Pureer 3 bananen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes.

  2. Mix de eieren en de pindakaas doorheen. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en de koekkruiden toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng kort. 

  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm. Halveer de 4e banaan en leg deze bovenop het banana bread.

  4. Bak het bananabread in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het banana bread is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. 

     

Lekkerste banana bread met pindakaas
Lekkerste banana bread met pindakaas

Tags

Bananenbrood Cake recepten Gezonde tussendoortjes High tea Gezonde recepten Lactosevrije recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (51 stemmen)

17 februari 2019


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in