Menu
Bananabread-achterkant.jpg

Bananenbrood met noten

Op zoek naar een lekker en gezond bananenbrood recept? Dan is dit bananenbrood met noten en dadels iets voor jou. Dit bananenbrood recept is gemaakt met speltbloem. We voegen daar noten en chocola aan toe, een heerlijke combinatie. Dit bananenbrood recept maak je in 10 minuten klaar, daarna een uurtje de oven in en dan is het alleen even geduld hebben. Maak het bananenbrood met noten op zondag, dan kun je er de hele week van genieten. Wist je dat je bananenbrood kan invriezen? Snij het alvast in plakjes en vries het per plakje in. Ga jij dit bananenbrood met noten en chocolade maken?

Voeg wat blauwe bessen toe aan het beslag voor een extra fruitig bananenbrood! Of een paar lepels pindakaas voor als je pindakaas fan bent.

1 cake van 24 cm

Ingrediënten voor 8-10 plakjes

  • 3 rijpe bananen (375 gr)
  • 60 gr dadels
  • 3 eieren (maat L)
  • 200 gr speltbloem
  • 50 gr pure chocolade (gehakt)
  • 80 gr gemengde noten (gehakt)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • Snuf zout

Materialen

  • Cakevorm (24 cm)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-enonderwarmte).

  2. Pureer de bananen met de dadels glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes. Mix de eieren erdoorheen.

  3. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en koekkruiden toe en spatel dit door het eimengsel.

  4. Voeg de gehakte noten en chocola toe en meng kort.

  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 24cm. Bak het bananenbrood in 55-60 minuten goudbruin in de oven. Het bananenbrood is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan