Bananenbrood met noten recept

Bananenbrood met noten

Op zoek naar een lekker en gezond bananenbrood recept? Dan is dit bananenbrood met noten en dadels iets voor jou. Dit bananenbrood recept is gemaakt met speltbloem. We voegen daar noten en chocola aan toe, een heerlijke combinatie. Dit bananenbrood recept maak je in 10 minuten klaar  daarna een uurtje de oven in (wij gebruiken zelf al jaren deze cakevorm) en dan is het alleen even geduld hebben. Maak het bananenbrood met noten op zondag, dan kun je er de hele week van genieten. Wist je dat je bananenbrood kan invriezen? Snij het alvast in plakjes en vries het per plakje in. Ga jij dit bananenbrood met noten en chocolade maken?

Voeg wat blauwe bessen toe aan het beslag voor een extra fruitig bananenbrood! Of een paar lepels pindakaas voor als je pindakaas fan bent.

Pauline

Bananenbrood met noten recept
Gezond bananenbrood recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 8-10 plakjes

  • 3 rijpe bananen (375 gr)
  • 60 gr dadels
  • 3 eieren (maat L)
  • 200 gr speltbloem
  • 50 gr pure chocolade (gehakt)
  • 80 gr gemengde noten (gehakt)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • Snuf zout

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-en onderwarmte).

  2. Pureer de bananen met de dadels glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes. Mix de eieren erdoorheen.

  3. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en koekkruiden toe en spatel dit door het eimengsel.

  4. Voeg de gehakte noten en chocola toe en meng kort.

  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 24cm. Bak het bananenbrood in 55-60 minuten goudbruin in de oven. Het bananenbrood is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Recept bananenbrood met noten en dadels
Bananenbrood met noten recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (84 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.