Menu
DSC_0437-710x380.jpg

Chocolade bananenbrood

Gotta love bananenbrood. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananabread is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van mijn healthy bananabread dat ik al eerder met jullie deelde. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. Let wel op de keuze van je chocolade daar zit soms suiker in. Op zich is de hoeveelheid zo klein dat het mij niet zoveel uit maakt, maar wil je echt suikervrij eten, vervang dan de chocolate chips voor rauwe cacao. Al zijn die wel een stuk minder lekker.

Mijn timing voor dit bananenbrood was alleen iets minder handig. Ik maakt hem vlak voor mijn detox, waardoor ik maar een stukje heb kunnen proeven. Ach ik heb Maurits er in ieder geval heel blij mee gemaakt, die heeft dat hele ding opgegeten. Kan hem geen ongelijk geven.

chocolade bananabread

Ingrediënten voor 1 bananenbrood van 23 cm
3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr cacao
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade of rauwe cacao
50 gr gemengde noten
40 gr kokos
40 gr kokosolie
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom. Ik maakte het in de Magimix, maar dat kan ook met een andere machine natuurlijk.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze  door het beslag.

Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.

chocolade bananabread

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,

Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

chocolade bananabread

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan