
Bananenbrood met chocola
Heb je wel eens bananenbrood met chocola gemaakt? Waarom hebben we dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananenbrood is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van ons gezonde bananenbrood. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. Let wel op de keuze van je chocolade daar zit soms suiker in. Op zich is de hoeveelheid zo klein dat het ons niet zoveel uit maakt. Maar wil je echt suikervrij eten, vervang dan de chocolate chips voor rauwe cacao. Al zijn die wel een stuk minder lekker. Dit recept voor bananenbrood met chocola moet je echt een keer proberen.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 bananenbrood (23cm)
- 3 rijpe bananen
- 4 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 25 gr cacao
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr pure chocolade
- 50 gr gemengde noten
- 40 gr kokos
- 40 gr kokosolie
- Snuf zout
Materialen
- Cakeblik 23 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.
Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.
Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan