
Chocolade bananenbrood
Gotta love bananenbrood. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananabread is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van mijn healthy bananabread dat ik al eerder met jullie deelde. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. Let wel op de keuze van je chocolade daar zit soms suiker in. Op zich is de hoeveelheid zo klein dat het mij niet zoveel uit maakt, maar wil je echt suikervrij eten, vervang dan de chocolate chips voor rauwe cacao. Al zijn die wel een stuk minder lekker.
Mijn timing voor dit bananenbrood was alleen iets minder handig. Ik maakt hem vlak voor mijn detox, waardoor ik maar een stukje heb kunnen proeven. Ach ik heb Maurits er in ieder geval heel blij mee gemaakt, die heeft dat hele ding opgegeten. Kan hem geen ongelijk geven.
Ingrediënten voor 1 bananenbrood van 23 cm
3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
25 gr cacao
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade
50 gr gemengde noten
40 gr kokos
40 gr kokosolie
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.
Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.
Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan