IJs recepten
IJs maken (om het daarna op te eten!) staat gelijk aan veel pret. En oké, caloriebommetje is het wel (op waterijsjes en sorbetijs na), maar daar krijg je dan ook één brok vreugde voor terug. Team bakje, oldskool hoorntje of lekker uit de bak lepelen, we hebben een heleboel ijs recepten om thuis te introduceren: van ijslolly via sorbetijs naar softijs, chocolade ijs en vegan / lactosevrij ijs.
Bekijk voor meer borden zonder lactose ook onze pagina ‘lactosevrije recepten’.
Nagerecht met ijs
De gang waarvan je wist dat zou komen als het een avond flink uitpakken is: het dessert of ‘TOETJE’ zoals kinderen luidkeels schreeuwen. Iets wat het altijd goed doet, is een nagerecht met ijs, zoals viennetta, ijstaart en (warme) wafels met ijs. Ode aan het ijsdessert.
IJs maken met / zonder ijsmachine
Huisgemaakt roomijs maken is echt heel goed te doen. Met of zonder ijsmachine, uit deze twee smaken heb je de keuze. Voor sorbetijs geven we wél de voorkeur aan de ijsmachine, omdat je anders elk uur het sorbetijs moet husselen. Iets met gemak dient de mens. Maar je hebt dus niet persé een ijsmachine nodig voor het maken van romig ijs. De ninja creami ijsmachine is de laatste tijd erg populair. Wij hebben deze niet, maar zijn er ook van overtuigd dat je prima ijs kan maken zonder ninja creami. Het geheim voor romig ijs? Gecondenseerde melk! Meer heb je niet nodig voor het maken van de lekkerste ijsrecepten.