Menu

Kerstdessert: Kersen crumble met chocola en ijs

Het lekkerste van het kerstdiner vind ik toch altijd het toetje. Jullie ook? De laatste jaren kook ik vrij weinig met kerst, want dat doe ik de rest van het jaar al zoveel. Maar het dessert maak ik vaak wel. In mijn familie zijn we dol op alles wat met ijs te maken heeft, vaak verzin ik daar dan wat omheen. Deze keer koos ik voor kersen crumble met chocola en vanille ijs. Zo lekker en ook zo makkelijk om te maken. Wel zo fijn nu ik bijna 30 weken zwanger ben. Je kan het namelijk ook heel goed voorbereiden en meenemen. Handig als je kerst bij iemand anders thuis viert.

Snel klaar

Ik maak deze kersen crumble in mijn Philips Airfryer XXL. Daar past makkelijk een grote schaal in (of je maakt het in de bakaccessoire, dat kan ook). Het voordeel van bakken in de Airfryer is dat het heel snel gaat. Deze crumble was in 10 minuten klaar. In de oven moet je daar al gauw 30 minuten voor uittrekken. Plus je hoeft de Airfryer ook niet voor te verwarmen, dat scheelt ook tijd. Als iedereen bijna klaar is met zijn hoofdgerecht, zet je zo de schaal in de Airfryer en heb je 10 minuten later al een dessert op je bord. Kind kan de was doen. Fijn he?

Het kan ook anders

Ik heb nu een mix van kersen en bramen gebruikt en daar heb ik wat pure chocolade en hazelnoten aan toegevoegd. Echt heerlijk! Ik gebruik trouwens gewoon fruit uit de vriezer, dat vind ik zo’n uitkomst. Je kan deze crumble ook maken met appel, peer, blauwe bessen, perziken etc. Dat is het leuke van zo’n dessert, je kan er lekker mee variëren. Bolletje vanille ijs erbij en je hebt een heerlijk kerstdessert. Komt dit op jouw favorietenlijstje?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr kersen (uit de vriezer)
  • 250 gr bramen (uit de vriezer)
  • 1,5 el maïzena
  • 1 el suiker
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr roomboter (koud)
  • 50 gr suiker
  • 100 gr bloem

Lekker erbij

  • Vanille ijs
  • Slagroom

Zo maak je het

  1. Doe de kersen en bramen in een ovenschaal. Voeg de maïzena en 1 el suiker toe. Hak de chocolade en hazelnoten grof en voeg dit bij het fruit. Meng alles goed door elkaar.

  2. Maak in de tussentijd de crumble. Doe de suiker en de bloem in een kom en voeg de koude boter toe. Wrijf de boter tussen je vingers totdat er grove kruimels ontstaan. Verdeel deze kruimels over de kersen.

  3. Zet de Philips Airfryer XXL op 200 graden en bak de kersen crumble in 10 minuten af. In de oven kan je 30 minuten aanhouden op 180 graden.

  4. Serveer de kersen crumble met vanille ijs en eventueel slagroom.

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.