Recept Chocolade ijs met salted caramel

Chocolade ijs met salted caramel

Dat chocola en salted caramel een gouden combinatie zijn, wisten we al. Maar wat als we er romig en zijdezacht chocolade ijs van maken? Dit recept is pure verwennerij en absoluut de moeite waard.

Zelf chocolade ijs maken - piece of cake

Misschien denk je dat zelf ijs maken ingewikkeld is, maar niets is minder waar. Dit chocolade ijs met salted caramel is verrassend eenvoudig te maken, zonder ijsmachine en met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. De combinatie van intense chocolade en romige karamel met een vleugje zeezout zorgt voor de ultieme smaakbeleving

Je verwarmt slagroom met chocola. Vervolgens roer je dit door een mengsel van slagroom en gecondenseerde melk. Dit giet je in een cakevorm. Dan maak je de salted caramel en dit meng je door het chocolademengsel. Bewaar ook nog een beetje voor de garnering. Dat ziet er extra mooi uit!

Recept Chocolade ijs met salted caramel
Recept Chocolade ijs met salted caramel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 ltr ijs

  • 125+250 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 el cacao
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)

Voor de salted caramel

  • 100 gr suiker
  • 3 el water
  • 100 ml slagroom (kamertemperatuur)
  • 50 gr roomboter
  • Zeezout
Direct in je mandje bij:
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm 125 ml slagroom in een steelpan. Hak de pure chocolade in stukken. Giet de warme slagroom op de chocola en laat het smelten tot één geheel.

  2. Roer het door elkaar en voeg de cacao toe. Laat het chocolademengsel afkoelen.

  3. Klop op middelhoge stand met een mixer de gecondenseerde melk met 250 ml slagroom tot zachte pieken.

  4. Spatel de gesmolten chocolade door het slagroommengsel en giet het in de cakevorm.

  5. Maak nu de salted caramel conform dit recept.

  6. Giet een deel van de salted caramel over het ijs. Maak met een mes zigzaggende bewegingen door het mengsel.

    Recept Chocolade ijs met salted caramel

  7. Vries het minimaal 6 uur in. Garneer het ijs met wat extra salted caramel.

Recept Chocolade ijs met salted caramel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in