Recept Chocolade ijs met salted caramel

Chocolade ijs met salted caramel

Oh my, dat chocola en salted caramel een goede combi is, dat wisten we al. Maar we doen er nog een stapje bovenop, we maken er ijs van. Chocolade ijs met salted caramel! Als je dan wilt zondigen, doe het dan met dit recept, dan weet je zeker dat het, het waard is geweest. Dit recept voor chocolade ijs met salted caramel lijkt misschien ingewikkeld. Je kijkt naar de foto’s en denkt, hmmm dat ziet er zo mooi uit, kan ik dat wel? Ja hoor, dat kun jij! Want zelf ijs maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en geen ingewikkelde ingrediënten. Alles is te koop bij de supermarkt om de hoek. Dus, waar wacht je nog op?

En dan nu nog even over het recept van chocolade ijs met salted caramel. Het is eigenlijk heel simpel. Je verwarmt slagroom met chocola. Vervolgens roer je dit door een mengsel van slagroom en gecondenseerde melk. Dit giet je in een cakevorm. Dan maak je de salted caramel en dit meng je door het chocolademengsel. Bewaar ook nog een beetje voor de garnering. Dat ziet er extra mooi uit! Wanneer ga jij dit maken?

Recept Chocolade ijs met salted caramelRecept Chocolade ijs met salted caramel

Ingrediënten voor 1 ltr ijs
125 ml + 250 ml slagroom
100 gr pure chocolade
2 el cacao
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)

Voor de salted caramel
100 gr suiker
3 el water
100 ml slagroom (kamertemperatuur)
50 gr roomboter
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm 125 ml slagroom in een steelpan. Hak de pure chocolade in stukken. Giet de warme slagroom op de chocola en laat het smelten tot één geheel.

Roer het door elkaar en voeg de cacao toe. Laat het chocolademengsel afkoelen.

Klop op middelhoge stand met een mixer de gecondenseerde melk met 250 ml slagroom tot zachte pieken.

Spatel de gesmolten chocolade door het slagroommengsel en giet het in de cakevorm.

Maak nu de salted caramel conform dit recept.(klik)

Recept Chocolade ijs met salted caramel

Giet een deel van de salted caramel over het ijs. Maak met een mes zigzaggende bewegingen door het mengsel.

Vries het minimaal 6 uur in. Garneer het ijs met wat extra salted caramel.

Recept Chocolade ijs met salted caramelRecept Chocolade ijs met salted caramelRecept Chocolade ijs met salted caramel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in