
Snicker ijs
Vandaag delen we een té lekker toetje met jullie. We gaan Snicker ijs maken! Dit recept combineert alledaagse ingrediënten op een ongewone manier, waardoor dit een dessert is dat je keer op keer opnieuw wil maken. We beginnen met slagroom, vanille yoghurt en gecondenseerde melk. Dit trio vormt een goede basis voor extra smaak: gezouten pinda’s, fudge, stukjes nougat en gesmolten chocolade. We gebruiken zowel pure als melk chocolade, voor een diepe, rijke smaak. We bestrooien het geheel met pinda’s en een beetje zeezout – dat haalt het zoet zo lekker omhoog. Het resultaat: een dessert dat niet alleen lekker smaakt, maar ook interessant is om te eten, met al zijn lagen en texturen. Of je het nu in een ijscoupe schept of op een hoorntje serveert, dit Snicker ijs wil je maken!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 liter ijs
- 250 + 50 ml slagroom
- 400 ml gecondenseerde melk
- 300 ml vanille yoghurt (wat dikkere volle werkt het beste)
- 100 gr fudge
- 75 gr nougat
- 200 gr pure chocolade
- 75 gr melk chocolade
- 75 + 25 gr gezouten pinda's
- 0,5 el zeezout
Materiaal
- afsluitbare (vriezer)bak van 1 liter
Zo maak je het
Hak de pinda’s grof en de nougat in kleine stukjes. Klop daarna 250 milliliter slagroom met een mixer stijf, spatel de vanilleyoghurt en gecondenseerde melk er door, zet even apart.
Smelt de pure chocolade au bain marie (in een hittebestendige kom, boven een pan met een klein laagje zachtjes kokend water).
Smelt de fudge samen met 50 milliliter slagroom in een steelpannetje (op niet al te hoog vuur) totdat er een karamelsaus ontstaat, dit duurt ongeveer 6 minuten.
Schep daarna de karamelsaus en helft van de gesmolten pure chocolade door het de het slagroommengsel. Voeg 75 gram pinda’s en nougat toe en schep door het ijsmengsel, schep alles over in een afsluitbare bak.
Schenk de rest van de pure chocolade over het ijsmengsel tot het volledig bedekt is. Zet de bak Snicker ijs in de vriezer en laat 4-6 uur (of een hele nacht) opstijven.
Smelt voor een extra choco drizzle de melkchocolade au bain marie. Drizzle de chocolade, door een vork in de gesmolten chocolade te dopen en daarna zigzaggend over de bovenkant van het ijs te halen. Bestrooi met nog wat extra pinda’s en wat zeezout en zet nog 30 minuten in de vriezer.
Serveer het Snicker ijs in ijshoorntjes of in mooie ijscoupes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan