Menu

Kerstdessert: Tiramisu ijstaart

Tiramisu, een klassiek dessert wat altijd kan en wat bijna iedereen lekker vindt. Hetzelfde geldt voor ijstaart. Dus waarom die twee niet combineren in één spectaculair dessert. Dat was ons idee, een tiramisu ijstaart. Hmm, bij het uitschrijven van dit recept krijg ik er spontaan zin in. En nu denk je misschien, een spectaculair dessert, dat zal wel moeilijk om te maken zijn. Nee hoor, helemaal niet. Deze tiramisu ijstaart kan iedereen maken. Het is echt heel makkelijk. En het leuke is dus, dat het eindresultaat er fantastisch uitziet. Iedereen denkt misschien dat je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl je er maximaal 20 minuten mee bezig bent. De ijstaart moet wel een paar uurtjes opstijven in de vriezer, dus je kunt hem prima in de ochtend of een dag eerder al maken.

Easy peasy kerstdessert

Dit recept voor tiramisu ijstaart is eigenlijk een beetje een cheat recept. We gebruiken kant-en-klaar ijs namelijk. Je kunt natuurlijk ook zelf het ijs maken, maar dan ben je wel wat langer bezig. Ik zou het lekker makkelijk houden en gewoon ijs bij de ijssalon of supermarkt kopen. Verder gebruiken we lange vingers die we dopen in koffie met een scheutje Amaretto. De Amaretto kun je eventueel achterwege laten als je de tiramisu ijstaart alcoholvrij wilt houden.

8 personen

Ingrediënten voor 8 pers.

 • 600 ml slagroomrijs
 • 600 ml koffie ijs
 • 300 gr lange vingers
 • 2 kopjes sterke koffie
 • 1 tl suiker
 • scheutje Amaretto (evt.)
 • 2 el cacao

Materiaal

 • ronde schaal of cakeblik
 • huishoudfolie

Zo maak je het

 1. Haal het ijs ongeveer een half uur voordat je begint uit de vriezer.

 2. Zet twee sterke koffie en breng deze op smaak met wat suiker en eventueel een scheutje Amaretto. Giet dit in een langwerpig bakje (of diep bord).

 3. Neem een mooie, ronde schaal (of cakeblik) en bekleed deze met huishoudfolie.

 4. Dip de lange vingers met de suikerkant in de koffie en leg ze vervolgens rondom in de schaal. Doordat de koekjes de koffie opnemen worden ze zachter en kan je ze makkelijk in de vorm neerleggen.

 5. Verdeel het slagroomijs over de bodem van koekjes. Roer het ijs eerst even goed door, zodat het goed smeerbaar is. Druk het niet te hard aan in de vorm.

 6. Verdeel een laag (in de koffie gedipte) lange vingers over het ijs. Verdeel vervolgens het koffie ijs over de koekjes.

 7. Eindig met een laag lange vingers die je wederom in de koffie hebt gedipt. Dek de kom af met huishoudfolie en zet deze voor minimaal 5 uur in de vriezer.

 8. Vlak voor het serveren haal je de kom uit de vriezer. Garneer de ijstaart met cacao en snijd hem in punten. Serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.