Menu
Vietnamese-koffie-1-1.jpg

Vietnamese ijskoffie

Vietnamese ijskoffie, ofwel cà phê đá. Een supermakkelijk en snel recept voor ijskoffie. Na de dalgona koffie hype op het internet leek het ons leuk om ook andere ijskoffie recepten te proberen. En zo kwamen we op deze Vietnamese ijskoffie uit. Vietnamese ijskoffie maak je dus met gecondenseerde melk in plaats van gewone melk. Dit is al zoet van zichzelf, je hoeft dus geen suiker aan de ijskoffie toe te voegen. Je vindt de gecondenseerde melk in het schap van de supermarkt, vaak bij de koffiemelk of bij de bakproducten. Het zit in een blikje met een afbeelding van de Friese vlag erop.

Hoe maak je Vietnamese ijskoffie?

Nou dat is eigenlijk heel simpel. Je voegt wat gecondenseerde melk bij een espresso, even doorroeren, ijs toevoegen en klaar is je Vietnamese ijskoffie. Je kunt het amper een recept noemen. Maar zie het meer als inspiratie voor een lekkere ijskoffie. En dat drink ik toch het liefst op warme dagen. Ik ben nu eenmaal dol op koffie. Alleen als het zo warm is, vind ik gewone koffie vaak te warm. Dan is ijskoffie echt een uitkomst. We hebben meerdere ijskoffie recepten online staan. Waaronder de populaire dalgona koffie, maar ook een vegan ijskoffie, een klassieke ijskoffie en een frappuccino recept. En natuurlijk de Griekse frappé, die mag niet ontbreken aan dit lijstje. Sla dit recept voor Vietnamese ijskoffie op in je favorieten, dan heb je het altijd bij de hand.

1 st.

Ingrediënten voor 1 glas

  • 1 el gecondenseerde melk
  • 1 espresso
  • ijsklontjes of gecrushed ijs

Zo maak je het

  1. Vul het glas met ijsklontjes. Giet de gecondenseerde melk op de bodem en vul aan met de espresso. Even roeren en klaar is je Vietnamese ijskoffie!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan