fbpx
Menu

Griekse frappé

Op het moment dat jullie dit recept zien, zit ik in Griekenland van een Griekse frappé te genieten. Betere timing kan niet toch? Waarschijnlijk heb ik al heel wat Griekse frappé’s met jullie gedeeld via Instagram. En omdat ik jullie niet te jaloers wil maken met mijn vakantiekiekjes (grapje), deel ik een recept waarmee je zelf ook die overheerlijke Griekse frappé kan maken. Griekse frappé is een ijskoffie. Maar anders dan de ijskoffie die we in Nederland kennen. Je maakt hem namelijk met oploskoffie. Het liefst een beetje sterk. De bediening in Griekenland heeft mij vaak als tip gegeven om de frappé rustig te drinken, omdat er flink wat cafeïne in zit. Dat valt bij deze versie wel mee hoor.

Ik vind de Griekse eilanden fantastisch. Elk eiland heeft zijn eigen charme. Ik hou van de mensen, het eten, het klimaat en de cultuur. De stranden zijn er adembenemend. Ik overdrijf niet.

Frappé olé

Ik ben dus dol op de Griekse frappé. Wat ik ook superlekker vind, is de frappé met een bol vanille-ijs erin. Hmmm, dat kan ik iedere dag wel drinken. Maar dat doe ik maar niet. Daarom varieer ik tussen de ‘normale’ frappé en de frappé met ijs. Deze Griekse frappé maak je in een handomdraai. En zo kun jij thuis ook lekker genieten van dit frisse drankje.

Zoals jullie misschien weten is mijn vriend half Grieks. We gaan ieder jaar naar Griekenland op vakantie. We zijn al naar Lefkas, Naxos, Santorini en Kefalonia geweest. En dit jaar gaan we een weekje naar Skiathos. Een piepklein eilandje dichtbij het vaste land van Griekenland. Dat laatste staat ook nog op mijn bucketlist trouwens. Ik ben heel benieuwd hoe het vaste land van Griekenland is en zou ook graag naar de Peloponessos willen. Ik vind de Griekse eilanden fantastisch. Elk eiland heeft zijn eigen charme. Ik hou van de mensen, het eten, het klimaat en de cultuur. De stranden zijn er adembenemend. Ik overdrijf niet. Ik heb in Griekenland mooiere stranden gezien dan tijdens mijn rondreis door Thailand bijvoorbeeld. Anyway, als je nog nooit naar Griekenland geweest ben, zeg ik doen! Je zult er geen spijt van krijgen. En je kunt er alvast even van proeven met deze Griekse frappé 😉

1 glas

Ingrediënten voor 1 glas

  • 1 zakje oploskoffie (2 tl, van bijv. Nescafe)
  • 1 tl suiker
  • 2 el ijskoud water
  • 100 ml ijskoud water
  • ijsklontjes

Zo maak je het

  1. Meng de oploskoffie met de suiker en twee eetlepels ijskoud water. Mix dit (of schud een beker met deksel heel hard heen en weer) totdat er een schuimige laag ontstaat. Je hebt speciale frappé mixers op de markt, maar een gewone mixer volstaat ook.

  2. Voeg de rest van het koude water toe en doe de ijsblokjes erbij. Of kies in plaats van ijsblokjes voor een bol vanille-ijs. Ook lekker!

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Franciska
    30 augustus 2019 om 18:48

    Ik woon op Cyprus en hier maken we ze veel met water en voegen er daarna melk aan toe! Nog lekkerder!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 september 2019 om 12:09

    Klinkt goed.

    Beantwoorden
  • Jannie Fierst
    2 september 2019 om 23:11

    Ik heb de Cypriotisch vaak gedronken.heeeeerlijk. Lijkt mij lekkerder dan alleen met water

    Beantwoorden

Reactie plaatsen