
Griekse frappé
Op het moment dat jullie dit recept zien, zit ik in Griekenland van een Griekse frappé te genieten. Betere timing kan niet toch? Waarschijnlijk heb ik al heel wat Griekse frappé’s met jullie gedeeld via Instagram. En omdat ik jullie niet te jaloers wil maken met mijn vakantiekiekjes (grapje), deel ik een recept waarmee je zelf ook die overheerlijke Griekse frappé kan maken. Griekse frappé is een ijskoffie. Maar anders dan de ijskoffie die we in Nederland kennen. Je maakt hem namelijk met oploskoffie. Het liefst een beetje sterk. De bediening in Griekenland heeft mij vaak als tip gegeven om de frappé rustig te drinken, omdat er flink wat cafeïne in zit. Dat valt bij deze versie wel mee hoor.
Ik vind de Griekse eilanden fantastisch. Elk eiland heeft zijn eigen charme. Ik hou van de mensen, het eten, het klimaat en de cultuur. De stranden zijn er adembenemend. Ik overdrijf niet.
Frappé olé
Ik ben dus dol op de Griekse frappé. Wat ik ook superlekker vind, is de frappé met een bol vanille-ijs erin. Hmmm, dat kan ik iedere dag wel drinken. Maar dat doe ik maar niet. Daarom varieer ik tussen de ‘normale’ frappé en de frappé met ijs. Deze Griekse frappé maak je in een handomdraai. En zo kun jij thuis ook lekker genieten van dit frisse drankje.
Zoals jullie misschien weten is mijn vriend half Grieks. We gaan ieder jaar naar Griekenland op vakantie. We zijn al naar Lefkas, Naxos, Santorini en Kefalonia geweest. En dit jaar gaan we een weekje naar Skiathos. Een piepklein eilandje dichtbij het vaste land van Griekenland. Dat laatste staat ook nog op mijn bucketlist trouwens. Ik ben heel benieuwd hoe het vaste land van Griekenland is en zou ook graag naar de Peloponessos willen. Ik vind de Griekse eilanden fantastisch. Elk eiland heeft zijn eigen charme. Ik hou van de mensen, het eten, het klimaat en de cultuur. De stranden zijn er adembenemend. Ik overdrijf niet. Ik heb in Griekenland mooiere stranden gezien dan tijdens mijn rondreis door Thailand bijvoorbeeld. Anyway, als je nog nooit naar Griekenland geweest ben, zeg ik doen! Je zult er geen spijt van krijgen. En je kunt er alvast even van proeven met deze Griekse frappé 😉


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 glas
- 1 zakje oploskoffie (2 tl, van bijv. Nescafe)
- 1 tl suiker
- 2 el ijskoud water
- 100 ml ijskoud water
- ijsklontjes
Zo maak je het
Meng de oploskoffie met de suiker en twee eetlepels ijskoud water. Mix dit (of schud een beker met deksel heel hard heen en weer) totdat er een schuimige laag ontstaat. Je hebt speciale frappé mixers op de markt, maar een gewone mixer volstaat ook.
Voeg de rest van het koude water toe en doe de ijsblokjes erbij. Of kies in plaats van ijsblokjes voor een bol vanille-ijs. Ook lekker!



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan