Alcoholvrije scroppino met citroensorbetijs

Alcoholvrije scroppino met citroensorbetijs

Een leuk feestelijk drankje, maar is het nou scroppino of sgroppino. In Italie zeggen ze sgroppino, maar verder gebruikt iedereen overal die “c”. Als je het zegt heeft natuurlijk helemaal niemand het door of je nou de “g” of “c” gebruikt. Lekker is het zeker. Zo’n scroppino sorbetdrankje kan als tussengerecht of nagerecht worden gedronken. Maar vooraf of juist als toetje kan ook. Oorspronkelijk is het dus Italiaans en is er prosecco in verwerkt. Deze virgin scroppino is gemaakt met bruisend citroenwater. Maak het drankje in een blender of met een staafmixer en het is echt heel snel klaar. Laat het sorbetijs een beetje ontdooien, doe het in de blender en voeg het bruisende citroenwater toe, even mixen en klaar!

Lekkere topping!

Als extra kun je de alcoholvrije scroppino mooi garneren. Wij gebruiken rode besjes zodat het er extra feestelijk uit ziet. Het is ook lekker om dit drankje te bestrooien met geraspte witte chocolade en fijngehakte pistachenootjes. Serveer de scroppino in feestelijke glazen, bijvoorbeeld champagneglazen of cocktailglazen (zo hoort het niet, maar staat wel leuk). Een takje tijm of munt er bij voor het kersteffect en klaar! Scroppino kun je maken met elk ander soort sorbetijs. Bijvoorbeeld mangosorbetijs of bosvruchtensortbetijs. De kleur verandert dan natuurlijk wel. Garneer dan met tropische smaken of met bosvruchten. Wil je liever een scroppino met alcohol maken? Dat kan ook, het recept vind je hier. 

Alcoholvrije scroppino met citroensorbetijs
Alcoholvrije scroppino met citroensorbetijs

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 6 st.

  • 500 ml citroensorbet
  • 500 ml bruisend citroenwater (bijvoorbeeld spa citron)
  • 6 takjes rode bessen (als garnering)
  • 2 el pistachenootjes (als garnering)
  • 1 takje tijm of munt (als garnering)
  • witte chocolade (als garnering )

Materiaal

  • Blender of staafmixer en hoge maatbeker

Zo maak je het

  1. Laat het sorbetijs een klein beetje ontdooien,  doe in de blender (of in een hoge maatbeker) samen met het bruisende citroenwater en pureer of blender tot een gladde massa.

  2. Schenk over in de glazen. Garneer met takjes rode bes, rasp de chocolade er over en leg de takjes tijm of munt er bij. Hak de pistachenootjes zo fijn mogelijk en strooi over de alcoholvrije scroppino.

Alcoholvrije scroppino met citroensorbetijs
Alcoholvrije scroppino met citroensorbetijs

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (44 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cocktail recepten IJs Italiaanse recepten Kerst Oud en nieuw Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in