Bokkenpootjes ijstaart
Hou je van bokkenpootjes? Hou je van room? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou: een bokkenpootjes ijstaart! Deze onweerstaanbare taart is een traktatie voor elke feestelijke gelegenheid. Een knapperige bodem van chocoladekoekjes, een romige vulling van gecondenseerde melk en slagroom en knapperige bokkenpootjes. Lees hieronder hoe je deze ijstaart maakt. Een stevige springvorm en een vriezer zijn je beste vriend bij het maken ervan. Enne, je kunt dit recept natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak, door bijvoorbeeld andere koekjes te gebruiken voor de bodem (van Bastogne tot Oreo’s) of extra versiering toe te voegen. Ook leuk om met Pasen te maken met paaseitjes of advocaat als extra garnering. Liever geen ijstaart, maar een gewone taart? Hebben we ook, deze bokkenpootjes cheesecake is ook heerlijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 8 personen:
- 1 blik gecondenseerde melk
- 500 ml slagroom
- 300 gr bokkenpootjes
- 150 gr chocoladekoekjes
- 80 gr roomboter (gesmolten)
- advocaat (optioneel, als garnering)
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed de bodem van de springvorm (wij hebben deze) met bakpapier en vet de randen in.
Hak de chocoladekoekjes glad met het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de gesmolten roomboter toe en mix het door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk de koekbodem met de achterkant van een glas of een lepel goed aan.
Halveer de bokkenpootjes en zet ze met de chocoladekant tegen de rand van de vorm. Hak de overgebleven bokkenpootjes in grove stukken. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast en geef het de tijd om op te stijven.
Mix de slagroom en de gecondenseerde melk tot zachte pieken. Spatel de stukjes bokkenpoot door de vulling. Houd wel iets over voor de garnering. Giet de vulling op de koekbodem.
Laat de ijstaart voor zo’n 5 uur in de vriezer opstijven.
Haal de ijstaart een halfuur voor het serveren uit de vriezer. Garneer de taart met de resterende stukjes bokkenpoot. Snijd het in punten en serveren maar! Mocht je nog een fles advocaat hebben: dit is een perfecte garnering voor deze bokkenpootjes ijstaart.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.