IJs maken zonder ijsmachine
Wist je dat je heel gemakkelijk ijs kan maken zonder ijsmachine. Yes en dat is net zo romig en zacht als gewoon vanille ijs. En je hebt er slechts 2 ingrediënten voor nodig; slagroom en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt (vaak staat het bij de koffiemelk) en is de ideale basis voor fudge, karamel en dus ook ijs. Aan dit dulce de leche ijs, kan je zelf allerlei smaken toevoegen zoals gepureerd fruit, verse vanille, een zakje espresso poeder, salted caramel maar gewoon puur is het ook al heerlijk. IJs maken zonder ijsmachine is nog nooit zo makkelijk geweest.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
- 500 ml slagroom
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de gecondenseerde melk en de slagroom lobbig. Voeg eventuele smaakmakers toe.
Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in