ijs maken zonder ijsmachine

IJs maken zonder ijsmachine

Wist je dat je heel gemakkelijk ijs kan maken zonder ijsmachine. Yes en dat is net zo romig en zacht als gewoon vanille ijs. En je hebt er slechts 2 ingrediënten voor nodig; slagroom en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt (vaak staat het bij de koffiemelk) en is de ideale basis voor fudge, karamel en dus ook ijs. Aan dit dulce de leche ijs, kan je zelf allerlei smaken toevoegen zoals gepureerd fruit, verse vanille, een zakje espresso poeder, salted caramel maar gewoon puur is het ook al heerlijk. IJs maken zonder ijsmachine is nog nooit zo makkelijk geweest.

ijs maken zonder ijsmachine
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
  • 500 ml slagroom
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de gecondenseerde melk en de slagroom lobbig. Voeg eventuele smaakmakers toe.

  2. Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.

ijs maken zonder ijsmachine-6946

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (191 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in